dimecres, 22 de juliol de 2009

Notícia a RàdioSeu


Vista aquí.


Reagrupament qualifica el finançament de 'gran engany'

L'assemblea de l'Alt Urgell creu que el model no dóna garanties i que les xifres anunciades són "simples estimacions"
La formació independentista considera que el sistema seguirà sent "insolidari i injust per a Catalunya"

L'assemblea de Reagrupament a l'Alt Urgell i Andorra ha valorat com un "gran engany" el nou acord de finançament per a Catalunya. La formació independentista considera que "una sèrie de fets objectius desfiguren la imatge triomfalista que es vol transmetre".

Segons el comunicat de Reagrupament, amb el model que s’ha acceptat "la quantitat de recursos que finalment rebi la Generalitat depèn exclusivament dels diners totals que el Govern espanyol vulgui destinar al finançament del conjunt de les comunitats autònomes". Pel que fa al compliment o no de l'Estatut, consideren que aquest debat "suposa reconèixer aquesta dependència de l’Estat, que cobra els impostos dels catalans i decideix unilateralment quina part ens retorna".

Per Reagrupament, els 3.800 milions d'euros "són simples estimacions". La formació liderada per Joan Carretero apunta que "les xifres que s’estan donant des de Catalunya no han estat confirmades per la ministra d’Economia, que ha dit que els 11.000 milions d’euros addicionals només són una previsió que dependrà de l’evolució dels ingressos tributaris".

Per tot plegat, Reagrupament segueix considerant el sistema "insolidari i injust per a Catalunya". L'assemblea de l'Alt Urgell creu que un finançament just hauria d'impedir que Catalunya perdi posicions al rànquing de PIB per càpita, que hi hagi transparència sobre quant aporta i quant deixa de percebre Catalunya, que s'acabi amb la "situació d'espoli" i que es limiti l'aportació. En aquest sentit, recorden que "a Alemanya la solidaritat interterritorial està limitada al 4% del PIB de cada regió; en canvi, el dèficit fiscal de Catalunya és del 10% del PIB i amb el nou model de finançament no hi ha cap garantia que es redueixi".

Reagrupament ha justificat aquesta valoració per l'objectiu d'"oferir a l'Alt Urgell i als residents catalans a Andorra un punt de vista molt diferent" del que s'està donant sobre l'acord de finançament, després de les valoracions fetes pels representants locals del PSC, ERC i ICV.

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...