dijous, 6 d’agost de 2009

Finançament: el que no diu el senyor Ordeig


Abans que la Josefina faci un article sobre l’ínclit Vidal Vidal (sí, sí, aquell independentista radical que participava en les tertúlies del Barnils i que ara s’ha convertit en un empleat fidel de la crosta autonomista botilerca; ai, Barnils, si aixequessis el cap i veiessis tota aquesta misèria subvencionada...), deixeu-me rajar una mica dels sociates, que demà tocarà als convergents que s’embolcallen amb l’estelada i aposten per la confederació i no sé quantes parides més.

El Periòdic d’Andorra publica avui un article del regidor de Progrés a l'Ajuntament de la Seu d’Urgell Òscar Ordeig en què es repeteixen alguns dels arguments amb què el Tripartit ha escampat el seu missatge euforicolamentable sobre l’acord de finançament. Com que els socialistes de la Seu ja van donar la seva opinió sobre aquest engany de finançament, penso que aquest article és una rèplica al comunicat que vam enviar des de Reagrupament en què denunciàvem aquesta estafa. Si no, com s’explica, senyor Ordeig?

De tota manera, la propaganda sobre la panacea d’aquest acord comença a fer figa i el lector inquiet ja ha pogut llegir prou articles i declaracions de persones solvents que denuncien aquest acord, que no deixa de ser l’enèsima entesa d’esclavatge econòmic (Alfons López Tena, Xavier Sala i Martín, Rut Carandell, Salvador Cardús, Hèctor López Bofill, Mònica Sabata, Elisenda Paluzie, Emili Valdero, Francesc Sanuy, Muirel Casals, etc.). A més, aviat es demostrarà que aquest finançament només serà un pedaç que no servirà ni per cobrir el dèficit anual de la Generalitat. Ens continuaran robant 2.500 € per català i any, una autèntica política social per als catalans, oi, senyors progressistes?

Sembla mentida que encara es facin afirmacions com aquesta del senyor Ordeig: “Sense cap mena de dubte, aquest augment de recursos per a Catalunya ha estat la fita més important aconseguida mai per un Govern català.” Senyor regidor, només faltaria que l’últim acord de finançament no fos millor que l’anterior; només faltaria que després de tants anys de negociacions per l’Estaut i pel finançament no tinguéssim un model millor; només faltaria que amb l’augment d’un milió i mig d’habitants no disposéssim de més recursos.

A Regarupament no volíem el millor finançament de la història, sinó un finançament just, un finançament impossible perquè Espanya no s’ho pot permetre. L’acord de finançament no solament és il·legal perquè no compleix la llei (l’Estatut), sinó que també perpetua l’espoliació fiscal de Catalunya (d’uns 16.000 milions anuals) i hipoteca el nostre futur. Un acord de finançament just vol dir gestionar tots els nostres impostos i decidir què en fem. El senyor Ordeig parla de solidaritat, un terme que es manipula perversament quan es tracta dels diners que desapareixen i van a parar a comunitats autònomes subvencionades on els nens tenen llibres, ordinadors i dentistes pagats i van al col·le en autovies de tres carrils on no passa ni déu. La solidaritat és voluntària, mai imposada.

A més, tornem-ho a repetir, el nou model de finançament és il·legal, no respecta, entre altres punts, el principi d’ordinalitat que fixa l’Estatut, no garanteix que després de l’aportació fiscal Catalunya estigui per sobre d’Extremadura, que era un dels objectius irrenunciables.

No m’agrada que em tracteu d’imbècil.

2 comentaris:

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
El Campaner de Maians ha dit...

estàs inspirat eh!..no serà pels ceps no.

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...