divendres, 28 d’agost de 2009

flaixjosefinos

Copio aquesta idea del Marc i segur que serà encara més efímera que en el seu cas, tot i que aquests dies està en plena efervescència. Hi ha vegades que sents coses, en penses d'altres o en veus algunes més, i ja que tenim bloc, aquí les deixem.

Un dels meus passatemps favorits és mirar de tant en tant els informatius d'Andorra Televisió (ATV), per recordar vells temps i per estar una mica al dia del que passa a Andorra. A ATV sempre han tingut una estranya o curiosa preocupació per com cal tractar Catalunya. A l'informatiu migdia d'ahir dijous, conduït per un Jordi Lorente que està desenvolupant a marxes forçades un idiolecte que per mi ja l'està convertint en la Mari Pau Huguet andorrana, li vaig sentir això:

"El cap de Govern, Jaume Bartumeu, es desplaça aquesta tarda a la localitat catalana de la província de Girona, Vilopriu..."

Com si parlés d'una província de la Xina.


3 comentaris:

reflexions en català ha dit...

Copiona.

Això del Lorente s'ha d'explicar una mica. Un paio del Bages que vol dissimular una mica el seu dialecte. Un toc més de grisor.

I el que dius de Vilopriu és el pa de cada dia. I si vas a la feina a llegir el que t'han escrit, pa negre cada dia.

Ferran Porta ha dit...

"a la localitat catalana de la província de Girona, Vilopriu"?!? Però quan dura aquest informatiu: un parell d'hores?? Si cada "localitat catalana de la provícia de la mare que la va parir" l'anuncien amb tanta literatura, 30 minuts no donen per res!

josefina ha dit...

Ferran, han de fer mans i mànigues per allargar l'informatiu. Hi ha vegades, sobretot els caps de setmana, que fan un parell o tres de notícies nacionals, i quan encara no fa ni cinc minuts que ha començat l'informatiu ja se'n van a l'apartat internacional. I d'allà a una pausa, i després esports i cultura, i pim pam. No duren mitja hora, em sembla que no hi arriben, com a mínim el del migdia segur que no.

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...