dissabte, 19 de setembre de 2009

El puticlub de...


SHHHHHT! Autocensura.

Bé, dijous es va reunir la Comissió d’Urbanisme de Lleida i, tal com havia anunciat fa uns mesos, va denegar el permís als propietaris de l’antic restaurant de Cal Maties (actualment Night Club Tu Tries) per funcionar com a prostíbul. Els Mossos ja en tramiten un expedient i diuen des d’Interior que el local es tancarà “en breu”. Això està per veure i em jugo un sopar que seguirà funcionant com a puticlub com ho està fent des de ja fa uns quants mesos, tot i no tenir llicència.

Això del puticlub de Cal Maties és un granet més de sorra en la muntanya de barbaritats que acumula el nostre alcalde després de 18 anys de mandat. A vegades n’he volgut parlar, d’aquest personatge, però sempre m’acabo mossegant la llengua perquè, i això que us dic és ben cert, les seves males arts han aconseguit fer tancar la boca a molta gent. A més, tot i que sovint les coses se saben i hi ha prou fonaments per parlar-ne, sé que cal anar molt amb compte. Però aquest cas del puticlub he mirat de seguir-lo una mica de prop i aquí l’explico:

Cal Maties –a peu de carretera, un pèl més avall de la palanca de Noves– era un restaurant de referència del nostre municipi, juntament amb el Roures (eh, Marià? Sí, ja sé que el nom oficial era Els Roures, però per aquí sempre n’havíem dit el Roures). Els propietaris es van jubilar, s’ho van vendre i al cap de poc es van començar a sentir els primers rumors que allò es convertiria en un puticlub i altres detalls.

A començament del 2008 l’ajuntament va donar permís per pintar l’establiment i perquè tornés a obrir com a hotel i bar restaurant. La Comissió d’Urbanisme en va informar favorablement perquè l’edifici, situat en sòl no urbanitzable, podia obrir i tenir activitat sempre que aquesta activitat fos la mateixa que s’hi havia fet inicialment, és a dir, hotel i restaurant. El 2 d’abril d’aquest any, per decret d’alcaldia, l’alcalde dóna la llicència per obrir com a hotel i bar restaurant. Ja llavors, els rumors que Cal Maties funcionava com a prostíbul eren abundants.

En un ple, el 12 de maig, l’oposició va preguntar a l’alcalde què s’estava fent exactament a Cal Maties, atesos no només els rumors sinó també les evidències que hi havia activitat –els camions d’escombraries hi recollien brossa, s’hi veia moviment de cotxes, als diaris d’Andorra n’hi havia publicitat, i gairebé tothom ja coneixia algú que hi havia anat–. Aquell dia l’alcalde, fent gala del seu estil habitual, va dir que no tenia constància que s’hi fes res i va tornar a recordar que ells havien donat el permís d’obertura com a hotel i bar restaurant.

Ah, però en aquell moment ja hi havia el rètol de Tu Tries i el de night club. I després es va saber que el 23 d’abril, o sigui, uns quants dies abans d’aquesta pregunta de l’oposició en un ple, el titular de la llicència va demanar un canvi de llicència per poder exercir la prostitució al local. I d’això l’alcalde no en va dir res.

Resulta que l’ajuntament va passar la patata calenta a la Comissió d’Urbanisme, i la Comissió ha dit que no es pot atorgar un canvi de llicència en un edifici que es troba en sòl no urbanitzable.

Abans, però, fa un parell de mesos, els Mossos ja van visitar el puticlub i van obrir l’expedient corresponent. I tenint l’acord d’Urbanisme diuen que ara no tardaran gaire a precintar-lo. Però, és clar, si desapareixen els cartells de Night Club i ho venen com a hotel i restaurant, no hi ha problema. (Una cosa similar va passar aquí al Pla, al centre del poble, fa uns anys.)

És a dir: que tenim un puticlub en funcionament des de ja fa uns quants mesos tot i que en teoria no podria funcionar. Que estrany que és tot plegat, eh? I que l’alcalde no en sàpiga res, i que no pugui fer res per denunciar aquesta il·legalitat.

En fi, que després d’uns anys en què per obra i gràcia del mateix personatge el nostre municipi va ser l’abocador oficial d’Andorra, ara som el seu puticlub (tot i que també en gaudeix gent de per aquí, eh? No només van de putes els andorrans! Però a Andorra els puticlubs estan prohibits, per això feia l’apunt).

I que consti que no hi tinc res en contra, del puticlub. De fet, està en un lloc ideal: a peu de carretera i sense cases a la vora, i si visiteu la pàgina nightclubtutries.com
veureu que no sembla pas un puticlub cutre. El que em rebenta és que les coses es facin d’esquena a la llei, es diguin mentides o no s’expliqui la veritat, i tal dia farà un any.

josefina


6 comentaris:

Anònim ha dit...

cuidado amb lo que dius que no sé si saps amb qui te les heus!!
I els de CiU continuent tenint-lo com a alcalde!!!!! I a més ara és amic d'un conseller: el sr Ausàs parla tot sovint dels amics "bona gent" d'arfa i ribera (parlant del govern de ribera d'Urgellet). Déu n'hi dó quins amics el conseller!!!

josefina ha dit...

Això són amistats de conveniència, anònim. I sí que sé amb qui me les "he", per això moltes vegades callo i no explico aquí el que sé. Però em sembla que en aquest cas no he dit res de dolent, no?

Marià Cerqueda ha dit...

Ostras! acabao de mirar l'enllaç a la pàgina web, i veient les llums d'algunes sales, he de pensar que aconsegueixen un bon ambient pels "encontres a la tercera fase".

A mi el que més m'apassiona és el nom, tu tries (que curiosament rima amb Maties...), i que l'hagin deixat en català (tot i que hauria de ser el més natural se'm fa estrany. Quina diferència del ja conegut club Meigas amb el malnom de Cal Morroixol.

Per altra banda, es ben cert que d'els Roures, tots en deiem el Roures... Vala dir que jo vaig aprendre a nedar amb tota la canalla del pla, ara ja homes i dones de cap a peus...

Pel que fa a les pizzes i els embotits de casa terradellas, farem un sospir...

Marià Cerqueda ha dit...

Per cert tot i que el nom del local és en català, la pàgina web és enterament en castellà...
Com sempre n'hi ha per llogar-hi cadires..

SALVEM TOST ha dit...

Com sempre, saps posar els punts allà on cal posar-los. Felicitats. Nosaltres ni tant sols tenim esma de fer els comentaris, no per por, si no per pena...ens cau massa prop del cor tot això!en fi..veurem cóm s'ho maneguen.

Anònim ha dit...

donques jo continuo pensant que el problema de ribera no és directament l'alcalde (que evidentment és un salvatge i un criminal) sinó els seus colegues de partit que el mantenen i els poders comarcals (consell i alcaldes de la seu actual i anterior) que li riuen les gracietes).

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...