diumenge, 25 d’octubre de 2009

La Guàrdia Civil s'interessa
per l'autodeterminació

Dimecres passat a la nit vam fer la primera reunió pública de la Plataforma de l'Alt Urgell per a l'Autodeterminació (PAUA). Hi van assistir unes 40 persones (sense comptar els promotors, o sigui que arribàvem a la cinquantena) i 23 es van interessar per formar part de la plataforma, una dada molt positiva perquè si volem fer realitat la consulta necessitem molta gent amb moltes ganes de treballar. La reunió no va ser excessivament llarga, vam repassar diversos punts del Protocol per organitzar les consultes i crec que hi va haver molt bona consonància entre bona part dels assistents. Ara ens tornarem a trobar per començar a repartir-nos feines entre tots, i endavant!

L'anècdota de la reunió –tot i que puc entendre que hi hagi gent que no ho vegi com una anècdota sinó com un fet greu– va ser la presència de dos subjectes que, segons informacions fiables, eren membres de la Guàrdia Civil. Van fer fotos, van gravar, i com que xerraven en castellà van cridar l'atenció d'algunes persones. A un dels assistents li van dir que eren de Ràdio Ponts, l'endemà ell mateix es va encarregar de trucar a aquesta emissora i li van dir que allà no hi treballava ningú amb les característiques d'aquella parella. A uns altres els van explicar no sé ben bé què sobre la seva procedència gallega i que es volien hermanar. La cosa és que quan es van veure interrogats van desaparèixer. Com va dir una que hi entén una mica, van demostrar que no sabien fer la seva feina de manera gaire fina. Però deunidó, no?

Ah, si esteu interessats a treballar amb la Plataforma, ens podeu escriure un correu a alturgell.decideix@gmail.com

josefina

17 comentaris:

reflexions en català ha dit...

Potser amb vista a la pròxima reunió també es podria enviar una convocatòria de premsa a la kaserna.

marc

Salvador ha dit...

Millor no dir això de què "no sabien fer la seva feina de manera gaire fina" que la propera vegada us en enviaran de més bons i potser no us en adonareu.

reflexions en català ha dit...

La pròxima vegada hauran de tenir un talp; cosa difícil, em sembla.

Salvador ha dit...

Vols dir que no el tenen? Mai no s'ha de menysprear l'adversari.

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Potser només volien instruir-se i aprendre. :-)

Núria ha dit...

Ep!
Dilluns amb el carnet a la boca! El del Super3, clar. Segur que aquest no el tenen!

Anònim ha dit...

AVANS, TOTS ELS DE LA "SOCIAL" PORTAVAN UN DIARI SOTA EL BRAÇ,SEMBLAVAN BESSONS, SEMBLAR SER QUE SEGUEIXEN IGUAL DE "LLESTOS".PERO CALDRA SER PRUDENTS,GUAINTEU COM VAN LES "COSES" PER EL PAIS VASC.
PER CERT QUI VA DIR ALLO DE "SOCIALISME ES LLIBERTAT"?
JUGANT AMB BC.

Joan ha dit...

Pot ser eren "infiltrats" de la cadena de TV Intereconomia. Sembla que a una reunió d'Arenys van gravar i despres van passar les imatges a un d'aquest pseudebats que vomiten.

De tota manera, a mi m'agradaria saber qui va ordenar a aquest personatges fer-vos una visita. El Rangel pot ser?

L'home del sac ha dit...

Doncs a mi no em sembla simplement una anècdota.
Ho sabeu segur que eren guàrdies civils?
La veritat és que si realment ho eren, fa por i tot pensar que ho estaven gravant, potser per tenir be fitxat qui hi havia...

jordina ha dit...

Cony, això fa mitja por!! Ràdio Ponts primer i voluntat d'hermanar després.... a la propera reunió vigileu quina una se n'empesquen.
Ja ho poden fer, de dir mentides, el cuerpo del orden? i filmar i fer fotos... adoptant una personalitat fingida, com periodistes de ràdio Ponts. Perquè jo qualque dia me'n vaig a la caserna i dic que sóc enviada del rei, i també voldré fer fotos dels cuerpos aquests.

Joan ha dit...

Suposo que això de "semblar ruc" i fer veure que son guardies civil sense disimular gaire és precisament per això, per intimidar i fer por.

Ni cas.

Aquests espanyols ara tenen un bon marron. Si no fan res per evitar les consultes serà bo i si ho fan serà... millor.

Isidre Escorihuela ha dit...

No és gens estrany... Segur que a moltes reunions d'aquestes i teniu més d'un mosso vestit de paisà i ni us n'heu adonat...
I posaria les dues mans al foc.
I dubto que vingués a afiliar-se
Sort i vigileu amb el talps

ury ha dit...

L'Stassi Staquí!

Núria ha dit...

Isidre,

Fred, fred...

Isidre Escorihuela ha dit...

Núria,
t'aseguro que calent, calent...

reflexions en català ha dit...

Home, Isidre, et convido a explicar-m'ho en privat:

dusming@msn.com

Isidre Escorihuela ha dit...

Marc, millor truca'm per escrit res de res

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...