divendres, 20 de novembre de 2009

Alcaldes i urbanisme

Ja està ben avançat el mes de novembre i jo encara no he fet ni un trist apunt al nostre bloc. No sé què passa però últimament no trobo el moment de posar-me davant de l’ordinador, i no només per escriure aquí al bloc, no m’hi poso ni per llegir ni per contestar correus. Només teclejo quan sóc a la feina i perquè no tinc cap més remei. Els matins em passen volant: a casa hi ha sempre alguna cosa per fer i al Josepet ara ja no se’l pot deixar sol, amb l’excepció dels escassos moments que accepta estar al parc sense la llibertat de recórrer la casa a quatre grapes. I a la nit, després de sopar, que potser seria el moment de posar-se tranquil·lament a l’ordinador, no en tinc gens de ganes. El llit em crida i hi ha molts cops que abans de les deu ja dormo feliçment.

Ara escric això des de la feina, és el primer cop que ho faig. Les tardes de divendres acostumen a ser tranquil·les, he fet tot el que havia de fer, amb entrevista inclosa, em falta mitja hora per plegar i m’he animat a obrir un document en blanc de word i a escriure sobre un tema que aquests dies m’ha encès.

Arran del cas Pretòria s’han fet sentir força veus que demanen que no es criminalitzi els ajuntaments, pobrets, perquè no tots són pous de corrupció i de malversació de fons públics. Segur que tots no, només faltaria! Però que ho són molts més dels que es van sabent puntualment, també és segur.

Ahir llegia al Segre una notícia amb el titular: Els alcaldes demanen suport a Montilla després de l’allau de denúncies, i al subtítol es deia que les associacions municipalistes “defensen la tasca dels representants municipals”. Al text se citen unes paraules de Salvador Esteve, president de l’Associació Catalana de Municipis, en què diu: “Estic segur que la major part dels alcaldes són als ajuntaments per servir els seus pobles, i si n’hi ha un que fa una cosa mal feta, no pot anar en contra de la credibilitat de tots.”

Evidentment que no, senyor Esteve, però siguem francs: hi ha molta més corrupció que la que surt als diaris, i aquest és el mal. Que hi ha alcaldes que han fet i desfet tot el que han volgut, amb l'esquena molt ben coberta, i pobre de tu que et facis el valent per denunciar-ho, perquè t’ho jugues tot. I quan dic tot, vull dir tot.

Amb les competències descomunals que en matèria urbanística tenen els ajuntaments, i venint d’uns anys daurats com és el cas, ¿com preteneu, senyor Esteve, que no posem en dubte les actuacions d’alguns municipis? Estic totalment d’acord amb el que diuen alguns entesos en el sentit que els ajuntaments no haurien de tenir tanta màniga ampla en l’àmbit urbanístic, i estic segura que tots coneixem algun alcalde i/o regidor que se n’ha sabut aprofitar, de tantes competències, i no precisament per al bé del municipi.

Avui, amb el desprestigi cada cop més clamorós de la política –millor dit, dels polítics–, és natural que en desconfiem, ja sigueu presidents, consellers, ministres, diputats, alcaldes o regidors. I quan veus comportaments, actituds, decisions, situacions que evidencien tan clarament els camins tortuosos que segueixen les il·lustríssimes autoritats que tens tan a prop, se’t regira l’estómac, t’indignes, t’exaltes, et fums cops de cap contra la paret, però ell au, un altre cop se n’ha sortit.

josefina

5 comentaris:

Núria ha dit...

Estigues tranquil·la, Josefina. A partir d'ara no hi haurà alcaldes corruptes, ni arquitectes, ni electricistes, ni capellans, ni pagesos. En Motilla ja ha passat la pilota, se n'ha encarregar l'escola. Quan el Josepet vagi a estudi tindrà una assignatura que es dirà anticorrupció. Quina barra...

I quan estiguis amb el Josepet i vulguis escriure alguna cosa a l'ordinador posa-te'l a la falda, veuràs que divertit és escriure mentre ell toca el piano amb el teclat. És molt relaxant!!

Jordi ha dit...

Ara està sortint tot aquest merder de la corrupció. Però ningú en parla de les barbaritats urbanístiques, herència d'ex-alcaldes corruptes - i inclús algun alcalde que per sort seva encara no se l'ha descobert-.

A mi em fa pena veure poblets de platja preciosos inundats per edificis de més de cinc plantes a tocar del mar. Això per molt que es portin a la garjola els corruptes... algú ho tirarà al terra? No! hi ha gent que hi viu.. Reflexionem'hi si us plau.

Salut!

jordina ha dit...

doncs això rai, si volen comprovar quins alcaldes són corruptes i quins no, que s'estudiï municipi per municipi, de forma estricta i arroplegant denúncies que massa vegades han estat callades.
I qui ho hagi fet bé que rebi una medalla, i qui no.... que se li giri la truita pel que li quedi de vida.
Estic segura que molts alcaldes prefereixen que ara no vinguin justicieros a casa seva, i romanen calladets...

Dessmond ha dit...

Si hi ha un alcalde corrupte és perquè hi ha algu més que també és corrupte. Vull dir que el problema és a dins i fora de l'ajuntament.
PS: Per cert, les declaracions que la Núria apunta, fetes per en Montilla, realment són una altra mena de corrupció. Quina barra!

Anònim ha dit...

Per fi algú que parla clar. Es va donar als municipis l'oportunitat de disposar d'una important font d'ingressos amb el tema del sòl i l'han malbaratat. I és una pena, pk sí és cert que hi ha certa falta de finançament als ajuntaments. On són ara tots aquests diners que s'han anat guanyant durant els darrers anys?

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...