dilluns, 2 de novembre de 2009

Cruyff i l'última fricada


(Cruyff, personatge de llums i ombres, té el mèrit indiscutible d'haver impregnat el Barça d'una filosofia de futbol atractiva, acceptada i envejada. Només per això, amb el pas del temps, fa més llum que ombra.)

Cruyff serà el nou entrenador de la selecció catalana de futbol. De quina selecció? La que organitza costellades per Nadal? La que accepta, obedient, que només pot dedicar-se al folklore? A mi que no em busqui ningú per donar suport a les seleccions catalanes perquè ja estic fart d'aquesta comèdia: si som una regió d'Espanya, no podem tenir una selecció de futbol normal, encara que ens ho vulguin fer creure, encara que alguns vulguin revifar el caliu i/o el negoci que va suposar l'eufòria inicial.

Ara només faltava aquest fricada del Cruyff. Ja el veig el mes que ve fent un anunci a TV3, amb una barret de Pare Noel, anunciant un fantàstic duel contra Itàlia, vàlid per classificar-se per al Mundial; això, sí, en un català perfecte encara que hagi de llegir el teleapuntador Us espero el 28 desembre al New Camp. Vés esperant.

Som una província de pa sucat amb tomàquet i un rajolinet d'oli.

La Plataforma per la Llengua ha demanat a Cruyff que faci un esforç per parlar català en les seves intervencions.

Som una província de pa sucat amb tomàquet i u tajolinet d'oli esforçat.

Per què no centrem els esforços a tenir un país com els altres? Després ja tindrem seleccions normals i entrenadors normals. No farà falta demanar-los cap esforç, oi?

1 comentari:

ury ha dit...

Totalment d'acord. La resta és fer volar coloms.

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...