dilluns, 30 de novembre de 2009

Del Pla a Nargó

A Coll de Nargó hi passa un cas molt similar al que vam viure al Pla amb aquests maleïts blocs de pisos que en un poble no s’hi haurien de deixar construir mai de la vida, però a Nargó han anat més lluny perquè allà alguns particulars sí que es van atrevir a denunciar l’alcalde i els regidors que, en el seu moment, van atorgar la llicència d’obres. La cosa és que la setmana passada, l’exalcalde Josep Miquel Duró i quatre regidors de la legislatura anterior –dos d’ells ho continuen sent, de regidors– van seure al banc dels acusats com a presumptes autors d’un delicte contra l’ordenació del territori, i l’acusació demana per a tots ells un any i tres mesos de presó, a més de vuit anys d’inhabilitació. El dia del judici, l’exalcalde va admetre haver cedit una finca seva perquè es construís el mastodòntic bloc de pisos –al centre del poble– a canvi d’un pis. Ui, la segona part d’aquesta història em sona una mica… El problema és que aquí al Pla no ens vam atrevir a anar tan lluny. En el judici es veu que tots els imputats van al·legar que, o bé no s’havien llegit l’infome de l’arquitecte municipal –que si no m’erro és el mateix, curiosament, que el del nostre ajuntament, i alcalde a la vegada d’un municipi que hi ha entre Nargó i Ribera d’Urgellet–, o bé no l’havien entès. Ja és gros, eh?!?!?!

Doncs bé, arran d’aquest judici, ahir a Nargó hi va haver una manifestació de suport a l’exalcalde que, ves tu per on, era a la primera línia aguantant la pancarta amb el lema Lo Duró som tots. Els seus partidaris diuen que el bloc de pisos portarà riquesa i dinamisme al poble. No em feu riure!! Si voleu, us explico el cas del Pla: mireu que n’hi ha vingut a viure, de gent nova, els últims anys, amb tantes adossades i el ja esmentat impressionant bloc de pisos. Sabeu quantes botigues noves s’han obert? I quants forns? I quants quioscos? I quants caixers automàtics tenim? I quants bars? I quantes carnisseries? I quantes guarderies? ZERO. Som un poble dormitori, la gran majoria d’aquesta gent nova no fa vida de carrer, només vénen al Pla a dormir, et veuen quan passen amb el cotxe a tota velocitat i no tenen ni temps de mirar-te a la cara i encara menys de saludar-te. Què hi hem guanyat, al poble, amb tantíssima construcció desordenada? Res, el poble no hi ha guanyat res! Al contrari, el veus quan passes per la carretera i et vénen ganes de plorar.

josefina

9 comentaris:

reflexions en català ha dit...

olé. que n'aprenguin.

m.

David Gálvez Casellas ha dit...

Molt ben dit! Us planyo, sobretot perquè vosaltres encara no esteu tan fotuts com a Andorra.

Jaume ha dit...

Salut resistents.

Joan Arnera ha dit...

Sí, realment als pobles petits la consciència de la gent és terrible. Al meu poble empordanès van alçar un edifici en un espai que sempre havia estat una placeta, i d'això ja en fa un parell d'anys... i els pisos, però, encara són buits.

Anònim ha dit...

MALAIT TOTXO¡.....I BABAUS UNITS LA MERDA ES VOSTRE¡JO EN SER MOLT D'AIXO,EL MEU BARRI,EL ULTIM AMB CALIU DE POBLE DINS BARCELONA,ESTEM PATIN ENDARROCAMENTS PER RUINA,A PUNTA PALA,ELS NOSTRES CONCEJALS,TOTS "PROGRESISTES I D'ESQUERRES"SON FELIÇOS.
JUGANT AMB BCN.

Noctas ha dit...

Impecable Josefina! ànims i sempre ens quedarà la dinamita!!!

Carnús de Cal Bordoll ha dit...

Tot plegat fot més pudor que el manifest de las casas regionales..endavant les atxes

Jordina ha dit...

És vergonyós, tot plegat. Espero que l'època d'or dels alcaldes corruptes s'acabi, i si no volen anar a la presó, que es dediquin a picar pedra fins que els edificis que han deixat construir es tornin pols.
Au.

Jordi Cirach ha dit...

Hola!

M'ha interessat molt el teu blog, m'he fet seguidor per saber els nous articles que aniràs posant, jo també tinc un blog, però d'informació cultural www.imperdibleanima.blogspot.com desijto que t'interessi les meves recomanacions

En parlem/llegim! :)

L'imperdible de ℓ'Àηimα

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...