dimarts, 24 de novembre de 2009

L'alcalde de Torelló i els 'acatadors'

L’Arnera prega a ses senyories que “no s’arronsin”. Sí, cal tenir confiança en el TC, Arnera, i si cal farem com el Baltasar i posarem “un parell o tres de ciris perquè els jutges mantinguin prietas las filas i ben exaltats els bons ànims nacionalistes. Visca el Tribunal Constitucional. Arriba España.”

Espero que els representants del PP i el PSOE al TC facin una gran escapçada de l’Estatut, encara que jo amb la humiliació de la llengua en tindria prou. Si algun català accepta que saber català no ha de ser obligatori a Catalunya, podré dir-li botifler a la cara amb tota la raó del món. (Els catalans així ho vam acordar en referèndum i tu, acatador, assumeixes el no de la Bèstia.) Però, com deia, com més neteja facin, millor.

Fa molt temps que somio el dia en què tots nosaltres ens haurem de mullar, en què veurem quin peu calça la gent. De moment els nostres polítics esquiven el problema, però arribarà el dia en què ja no valdran excuses com ara demanar la substitució dels membres del TC (en comptes de lluitar perquè cap tribunal pugui modificar la voluntat popular). Aviat el Ridao ja no podrà preocupar-se pels espanyols i avisar-los que una sentència desfavorable comportarà una fàbrica d’independentistes; no ho podrà fer si encara li queda una mica de vergonya.

Tinc ganes de veure el pla dels uns i dels altres, des d'ICV fins a CiU. Això promet.

Serà l’hora dels valents i dels covards, dels patriotes i dels acatadors.

Dels patriotes com l’alcalde de Sant Pere de Torelló, Jordi Fàbrega, que “posa a disposició de la comissió organitzadora de les consultes sobre la independència, i de la resta d’entitats que ho demanin, els espais de titularitat municipal per fer qualsevol activitat relacionada amb el referèndum”. Fàbrega “apel·la a les llibertats d’expressió, ideològica, de reunió i de participació, principis constitucionals que, afirma, compleix la consulta del 13 de desembre”.

Dels acatadors com... Uf, per on comencem?

Hem de començar a pensar seriosament si volem defensar el nostre dret de decidir amb totes les conseqüències. Què hem de fer si la Senyoreta (magistrada) diu que els ajuntaments no poden implicar-se en les consultes i nosaltres pensem que hi tenen tot el dret i que ens empara la llei? Molts ajuntaments van respirar fondo quan Espanya va dir que havien de quedar-se al marge dels referèndums. Ho van acatar i ja està.

O acatem, o fem de Fàbrega.

(Pronòstic: empatarem a un.)

5 comentaris:

Salvador ha dit...

S'han de fer molts equilibris. Dir que s'acaten els principis constitucionals implica tot el que ve al darrera, entre altres acatar les decisions del TC. Al final l'única postura coherent seria la insubmissió malgrat que és molt comprensible que no sempre és possible.

L'Espelt ha dit...

Acabat d'arribar del Camp Nou.
Marc, 2-0.
Gran partit, gran primera part, gran Barça.
Segueixen sent exemple de mantenir-se en els principis, deno deixar mai de ser qui ets. Peti qui peti, vingui qui vingui.
Com en Fàbrega.
Peti qui peti.

Carnús de Cal Bordoll ha dit...

Marc, tu estàs rovellat però jo estic FATAL. Fixa't que em sembla que estic empeltat de mariüs serra. L'alcalde de torelló no li quedava alternativa: Fà brega (batalla, combat), doncs això company!! Segueix pronosticant l'empat a u tota la temporada MarcFelix (stic triliri) i el Fàbrega i el Carles Móra catalns de l'any al diari de les minyones (t'imagines el tio pepe donant el premi a aquets patriotes?..comencem la campanya?

Joan Arnera ha dit...

Merci per la referència. Hem de ser optimistes, així en general, i res de profetitzar empats, home, hehe...

Victòries infinites ens esperen!!!

Noctas ha dit...

Doncs bon dia em dic Jordi i sóc un botifler :) saludus campió!

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...