dijous, 26 de novembre de 2009

L'editorial

Ara que tothom parla de l'editorial dels diaris, l'única conclusió que en trec és que no hi ha ni déu (ni els déus periodistes) que sàpiga que un article d’opinió, sense signatura, que expressa l’opinió de l’empresa editora és un editorial, mentre que l'empresa dedicada a la selecció, edició, venda i promoció de llibres, opuscles i material gràfic en general és una editorial.

P. s.— El meu editorial, va.

El Tribunal Constitucional espanyol vetlla pels interessos dels espanyols. Si el TC està legitimitat legalment per jutjar l’Estatut, és lògic que ho faci, i que ho faci escombrant cap a casa seva. Si accepteu el seu joc, ara no us queixeu, no em vingueu amb excuses (que si fa molt temps, que si el mandat d'aquest s'ha esgotat, que si són del PP i el PSOE...). Catalunya només podrà recuperar la dignitat quan pugui decidir lliurement el seu futur (l'Estatutet no és fruit d'aquesta voluntat). Foc d’encenalls, molta comèdia. M’hi jugo una disposició addicional segona.

7 comentaris:

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

A l'Avui ja ho han corregit. A primera hora era una senyora editorial conjunta. :-)

De totes maneres, penso que és una bona notícia. Si la premsa ha pogut mostrar aquesta unitat, potser els polítics haurien d'entonar un mea culpa conjunt i baixar del burro (tots plegats i alhora).

Anònim ha dit...

P.J.ESTA QUE TRINA....
EL FEDE,FINS I TOT VOL CRIDAR LA BRUNETE.....
"EL"HERRERA,EL "GRACIOSILLO"PARLAR DE PLATJES......
QUE BORDIN,QUE BORDIN.....
JUGANT AMB BCN.

Lo Gaiter ha dit...

"Un" o "una" editorial, però és important el primer pas.
Que el Perriódico hagi participat és que la cosa està candent.
Només faltarà el 4-o del diumenge i els tancs baixaran per la diagonal

Anònim ha dit...

Una mostra que tenim uns mitjans que no ens mereixem. Com e spot defensar un Estatut que ja s'està veient que no ens durà enlloc? Com es pot defensar un text retallat i incomplert amb tota impunitat? Prefereixo l'editorial conjunt blocaire.

josefina ha dit...

Mireu, a mi, després d'haver escoltat l'editorial del Basté d'aquest matí, parlant de dia històric, i escoltades també les entrevistetes fetes al Rafel Nadal del PSC-PSOEriódico i al José Antich de La Vanguardia, m'ha fet mandra llegir el famós editorial.

Això d'unitat de la premsa no m'ho crec, jo ja no crec en aquesta premsa, en aquests diaris. Tots, absolutament tots, estan manipulats per un o més partits. Com ens hem d'empassar ara aquesta comèdia? Jo no me l'empasso, i per mi avui no ha deixat de ser un dia com un altre, res d'històric, Basté. Els diaris són la veu del seu amo, i com a tals han fet això. I com diu el Partal, ara ja és massa tard. A mi no m'enganyeu.

marc rèflex ha dit...

Víctor,

Doncs jo penso que no. Penso que és una estratègia. Unitat dels mitjans? Ets massa bon tio, hehe.

Jugant,

Penso que no borden tant com voldrien. Estan preocupats, però són tan xulos, tan espanyols, que tracten el tema com un més. És una de les seves febleses: la supèrbia. El llop, però, al final del conte apareix. no?


gaiter,

El Periódico ha perpetrat això. Estan desesperats. La idea és bona i ja veurem si quallarà. Són molt putes, aquests sociates. Llestos no, però audaços...

Albert,

L'editorial blocaire em sembla massa light, però sí, és millor.


Josefina,

Plaer de ma vida. Tu que ets del ram, això fa pudoreta, eh? El Basté és un tetó, directament. Deixa'l, no l'escoltis més que et faràs mal.

ury ha dit...

Totalment d'acord, Marc. S'hauria d'haver plantejat, d'entrada, una disjuntiva forta: "O canviem la Constitució, que queda curta, o pleguem."

És el que he dit sempre, des del primer dia. Ara el Tribunal aquest (també sota els partits) farà la seva feina, i vindran els plors, les exclamacions i també les manifestacions, i pobre d'aquell que no hi vagi!

Hem començat la casa per la teulada i ara volem posar els fonaments? Molta demagògia! Sempre estarà la resposta de la caverna com a gran argumetn. Però per a mi, resulta del tot insuficient.

"Editorial conjunt"... suposo que després vindran les exclusives compartides o els monòlegs dialogats.

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...