diumenge, 8 de novembre de 2009

Quan la gent ho vulgui


Em sembla molt bé que l'Artur Mas no vulgui incloure la independència al programa electoral de CiU i que pensi que no hi ha una majoria social favorable a la independència. "No en els propers quatre anys", diu.

El que m'emprenya és que faci servir el mateix discurs que el Puigcercós per treure's les puces de sobre: "El dret a decidir no té límit. El portarem tan lluny com la majoria dels catalans vulguin."

I com ho sabreu? Quan sabreu que la gent ho vol? Fareu una enquesta?

Primer de tot, el dret de decidir no implica necessàriament un referèndum. El Parlament, per exemple, també té el dret de decidir, no? Em sembla que el nostre Parlament, en les poques qüestions importants en què decideix, no es preocupa per saber si, abans de votar, la majoria dels catalans estan a favor del que es discuteix a la cambra.

El dret de decidir s'ha de portar tan lluny com les teves conviccions democràtiques ho permetin; és a dir, en el teu cas, Mas, fins al final; no?

Si estàs convençut que la independència és el millor per al teu país, encara que pensis que és massa d'hora, no solament has de treballar en aquesta direcció (construir la nació i convèncer la gent), sinó que també has de liderar el procés i no escudar-te en la voluntat de la gent. Has de lluitar per transformar la realitat i decidir, com a representant de la gent que ets. No em vinguis amb excuses de mal puigcercós. Què vol dir quan la gent ho vulgui?

Ja n'estic tip, que al·ludiu a la gent només quan us convé (quan us convé arraconar un tema). Què fan, sinó, ERC i CiU amb els referèndums que s'estan organitzant arreu?

3 comentaris:

Joan ha dit...

Tens tota la raó Marc. Se suposa que els dirigents de CiU i Esquerra aspiren a "liderar" no? Perque per "gestionar" ja tenim al Montilla. I liderar implica això, determinar quin és el camí i mostrar-lo a la gent. No esperar que la gent decideixi el camí i desprès anar darrera.

Jo, aquest comportament dels dirigents de CiU i d'Esquerra només me l'explico o bé perque en realitat no son "liders" sino "gestors d'engrunes" o bé perque en realitat no creuent que el "cami" sigui arribar a tenir un estat propi. I no se quina de les dos explicacions és més greu.

U.Q.F. ha dit...

Ah, que sou dos... us vigilaré per separat, doncs.

Joan Arnera ha dit...

Ara tota la "bona gent" sobiranista de Convergència, com sempre, callarà i dirà que en el fons en el fons en el fons, en el fons sí, home, és clar. Hòstia, 30 anys amb la mateixa tonteria.
Quin desastre de país, aquest nostre, on els polítcs covards (o hipòcrites) en presumeixen contínuament...
Salut, Marc!

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...