dimarts, 10 de novembre de 2009

¿Usted se sabe 'Los segadors'?


Amb la tropa que ara mateix remena les cireres als esports de TV3, no m’estranya que una noia tan bufona, dinàmica i superenrotllada com la Laia Ferrer pugi com l’escuma.

Mentre el gran debat nacional és si el Cruyff ha de parlar en català o no, ahir, en la roda de premsa de presentació del flaco com a seleccionador català de costellades, aquesta llumenera li va fer una pregunta gloriosa en castellà: "¿Usted se sabe Los segadors?"

Los segadors. Impressionanat.

I vostè, senyora Ferrer, se sabe el llibre d'estil de la casa? Sabe per a què es va crear TV3? Per què fa preguntes en castellà a una persona que fa més de trenta anys que viu a Catalunya? Cap dels seus responsables no li ha dit que això no es pot fer? És conscient que els periodistes de TV3 són els primers que han de donar exemple i no canviar mai de llengua si el seu interlocutor els entén? No veu que fa el ridícul amb preguntetes com aquesta? Ningú no l’ha renyada una miqueta?

Després d’aquesta intervenció tan original, la reportera més dicharachera es troba l’expresident Maragall i li etziba: "Vostè que és un purista de la llengua..."

En fi... Amb aquests periodistes tan provincians estem ben arreglats.



8 comentaris:

Isidre Escorihuela ha dit...

Provincians a Catalunya ?
No m'ho puc creure !!!!
Però ella, és molt bufona , no?

sànset i utnoa ha dit...

Molt trist el que va fer la suposada periodista. Esperem que la Terribas li foti un crit!!!

I després, per "Les Espanyes" ens diuen que som uns jihadistes de la llengua. Quina vergonya!

*Sànset*

Dessmond ha dit...

Si tothom se li adreça en castellà, en Cruyff ho té ben fàcil d'explicar perquè no parla en català. Deixant de banda això que comentes del llibre d'estil de TV3, que segur que se'l passen pel folre, vist el material humà de nova fornada que corre per la casa.

marc ha dit...

N'hi ha de la nova fronada que són molt bons, però potser no estan superbons, hehe.

Els que són insuportables són els de sempre, les 'estrellites' casposes.

Ai, la Terribas...

És bufona, però això no deu ser un 'però', hehe.

Noctas ha dit...

Ahhh però està bona, la noia., vaig veure la roda de premsa i com li feia la pregunta. Patètic!!! Cruyff és l'exemple de com el talent triomfa sempre sobre les imposicions lingüístiques. I quan dic imposicions parlo del català i del castellà a Madrid..per si de cas em dius que el castellà també és llengua obligatòria a Espanya o l'anglès a Anglaterra...salud! i que cadascú parli com li doni la gana, a Catalunya a Islandia i a la Quinxinxina... com si vol parlar amb el seu membre més primari....saludus

L'home del sac ha dit...

Coi, és molt mona la nena!!!
A quin programa surt? Algú te el seu mòbil?

Mona o no, sí que és penós el que va fer. Espero que li deixin clar com ho ha de fer una altra vegada.
I això de purista de la llengua... A vegades jo m'he de sentir coses semblants... Si una persona parla bé el català li diuen que és molt purista, perquè el normal és parlar-lo malament. En canvi, a qui parla bé el castellà no li diuen res, ja que és normal.
També moltes vegades per defensar que en algun lloc s'utilitzi el català m'han dit que sóc molt catalanista o fins i tot nacionalista. Jo he dit que no rotundament, que no sóc ni catalanista ni nacionalista: sóc català i prou! Fins i tot per escoltar música en català m'han dit que sóc catalanista. He respos: a que a vegades també escolto música en castellà i no sóc castellanista o en anglès i no sóc anglesista??? Doncs per escoltar música en català tampoc sóc catalanista!!!!

Núria ha dit...

Au, no ho negueu... Si us cau la bava a tots!!! Homes...

Miquel ha dit...

Ja quan feia la Fòrmula 1 en deixava anar cada una que era per posar-se a tremolar.

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...