dissabte, 12 de desembre de 2009

13-D. Una mica de lectura


Editorial i notícia a Le Monde. Diuen a l'editorial: "Pourquoi les Slovènes et les Lettons auraient-ils droit à un Etat, et pas nous ?", demandent les indépendantistes de Barcelone et d'ailleurs. La reconnaissance de l'indépendance du Kosovo leur a fourni un argument supplémentaire. Ce n'est pas un hasard si l'Espagne dénie à cette région de l'ex-Yougoslavie son nouveau statut. Madrid n'est pas loin de penser qu'à jouer avec le feu...

Article de Víctor Alexandre, que diu: Mai, abans, la societat civil catalana havia donat una lliçó tan gran de maduresa a la seva classe política ni havia posat en evidència la seva pusil·lanimitat sense fer el més mínim soroll.

Article d'Alfons López Tena, que diu: Ara votem en referèndum no oficial, aviat ho farem en referèndum oficial, perquè el govern espanyol, del PP o del PSOE, no es podrà negar a donar-nos permís. Som a la Unió Europea, tenim una democràcia consolidada, volem votar, votarem i decidirem.

Article de Vicent Partal, que diu: Ara no discutim el dret de decidir, l'exercim. I exercint-lo demostrem a Espanya i a Europa que les fórmules envellides ja no ens serveixen i que estem disposats a prendre el futur en les nostres mans. Simplement, perquè és nostre.

Editorial de Reagrupament, que diu: En el proper Parlament de Catalunya hi ha d’haver la candidatura que faci realitat aquesta voluntat del poble català.

1 comentari:

L'home del sac ha dit...

És fantàstic. Demà tothom que pugui a votar. Jo encara hauré d'esperar uns mesos...

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...