dilluns, 28 de desembre de 2009

Amb els pixats al ventre


Ja fa dies que La Retaguardia ens avisa. Avui ja podem entreveure quina mena de sentència tindrem: "La aprobación del preámbulo [la definició de Catalunya com a nació], como relato histórico y sin valor normativo, se da por hecha en el TC. El acuerdo sobre el artículo 8, relativo a los símbolos, debería llevar, si finalmente se cierra, fuertes contrapartidas en el sentido de subrayar que la soberanía reside en el conjunto del pueblo español, de forma rotunda e indivisible, y también en la consideración de que es la Constitución, y no el concepto de derechos históricos, la fuente de legitimidad del autogobierno de Catalunya.
Una sentencia pactada significa, en suma, un texto que reivindique con fuerza la vigencia de la Constitución, con una interpretación flexible, pero sin relecturas. Ese fallo es el que está al alcance de la mano, pendiente sólo de los contactos finales y del pleno que tendrá la última palabra."

O sigui, tindrem una sentència que els socialistes, els ecos i els peperos beneiran; que els botiflercs, després d'uns instants d'aclaparament inicial, acceptaran en el marc del seu projecte gradualista-guitarrista; i que agafarà Convergència amb els pixats al ventre, sense res on poder agafar-se, sense capacitat de reacció, sense discurs, sense pla B, per molt que el Sostres digui que "el dret de decidir és la promesa de l'Artur Mas, és el projecte de Convergència i figurarà al programa electoral". Hi podria haver afegit el concert econòmic per reblar el clau.

Com vols
que confiï en el Mas, que va pactar una retallada de l'Estatut en punts econòmics importants i ara ens vol vendre la moto del concert? Què vol dir que el dret de decidir figurarà al programa electoral? Que l'exercirem si guanya el Mas? Encara que sigui il·legal (espanyòlicament parlant)? Encara que el Mas pensi que avui guanyaria el no? Una altra cosa, que he dit mil vegades: mentre no exercim aquest dret, Convergència treballarà perquè guanyi el ?

El verb figurar també significa 'fingir, simular'.

I vosaltres, ja esteu preparats per l'enèsim ridícul nacional que ens espera amb la sentència? Ja ho sabeu, que tornarem a demostrar que som uns merdes? No veieu la cara del Zaragoza i de l'Iceta the day after? I la campanya que ens oferiran els 12 magnífics diaris en què es proclamaran salvadors de l'Estatut? O potser ja us està bé que sigui la Bèstia la que decideixi per vosaltres. Ai, quin any que ens espera, recoi!


6 comentaris:

Salvador ha dit...

No entenc el per què de la teva emprenyamenta, a banda de què sigui un recurs retòric ;-)

Aquesta sentència ja feia molt de temps que estava cantada. Jo estava convençut de què els de RCat passàveu del tema i us dedicàveu a les coses realment importants, no a defensar un estatut de fireta.

És evident que el Sr Artur Mas no és sant de la vostra devoció, a mi més aviat em cau simpàtic, però també és evident que hi haureu de comptar en el futur i no crec que hi ajudin molt les desqualificacions.

I no facis massa cas del que digui el Sostres, a vegades ens posa a cent però també cada dia li queda menys credibilitat.

contacte ha dit...

I jo que me les prometia tan felices amb una ribotada de les que fan història, i ara resulta que tan sols ens el llimaran una mica l'Estatut. Han estat hàbils els espanyols. Han fet comptes i han vist que una allisada els hi sortiria cara. Potser, entre tots plegats, n'hem parlat massa. Si els haguéssim deixat fer... qui sap?
Mercès pel vostre comentari i bon any.

reflexions en català ha dit...

Salvador,

No estic emprenyat. Els de Reagrupament passem del tema, passem de l'Estatut, però si critico Convergència és perquè vull que canviï d'estratègia. Encara no em considero prou sectari per voler que Convergència se la foti.

Em embla que no desqualifico, sinó que constato una evidència molt penosa: els sociates ja estan a punt per celebrar un altre gol en fora de joc convergent.

Si CDC i E es comprometen a exercir el dret de decidir la legislatura que ve, em dono de baixa de Reagrupament. Així de sectari. Avui en dia, el debat és aquest, i Convergència no té discurs.

Els sociates sí.

Anònim ha dit...

Els mitjans del règim provaran d'amanir la sentència perquè pugui ser assumible tant per al tripartit com per a Convergència. Caldrà fer molt de treball per a explicar la nova enganyifa que ens volen encolomar.

Dessmond ha dit...

Aquesta noticia no és l'innocentada? Vull dir la de La Vanguardia.
Bon Nadal i molt bon 2010!

Ferran Porta ha dit...

Jo voto perque treiem el cava, el raïm i les ganes de gresca, i els esprimim al màxim. Així arribarem a "la sentència, capítol 1", com a mínim més animats.

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...