dijous, 17 de desembre de 2009

CiU i el toreig

CiU ha votat a favor de la LOFCA al Congrés "per error". Home, si haguessin seguit el criteri que aplicaran amb les corrides de toros (llibertat de vot), potser no l’haurien cagat, hehe. Per cert, la posició de CiU en un tema tan delicat (hehe) com aquest és ben curiós, és ben convergent.

I ja que hi som, els resultats de l’enquesta taurina a l’Avui desmenteixen el tòpic que els catalans rebutgem la fiesta nacional pel fet que sigui una espanyolada, ja que el 73% dels vots són favorables a abolir-la perquè és "un maltractament sàdic", mentre que només el 10% diu que és "una tradició aliena". Jo l’aboliria perquè em fa fàstic, bàsicament, i suposo que una part d’aquest fàstic és deguda al tuf d’espanyolisme ranci i castís que desprèn el que els puristes volen que anomenem, sense èxit, curses de braus. I també per la brutalitat, pel maltractament innecessari. T’agradaria que et clavessin una espasa, carallindo? Sí, ja sé que és una tradició secular a Catalunya, però de catalans bestioletes també n’hi ha (i molts) i de tradicions espanyoles en tenim força, després de tres-cents anys de convivència pacífica sense imposicions de cap mena.

I jo que volia parlar de CiU...

El Duran i Lleida va dir fa poc que la LOFCA deixava l’Estatut "en paper mullat". Ara que CiU s’ha sumat (per error, hehe) a l’estocada final, el Mas hauria de sortir a defensar l’Estatut. O potser, per ser més equànimes, el més adequat seria que tots els representants de CiU agafessin el toro per les banyes i tinguessin llibertat de dir el que volguessin. Amb dos collons, de toro.

marc

2 comentaris:

Anònim ha dit...

He sentit comentaris de gent que diuen que en la vida tornaran a votar CiU si la ILP no tira endavant. Estan entrant en un terreny molt pentanós.

Andreu ha dit...

Quan els electes ho siguin en llistes obertes, sortosament haurà arribat la total capacitat de llibertat de vot de tots els parlamentaris i parlamentàries.

Tot el que sigui anar-hi, en aquest camí, benvingut sigui.

I es evident que l'errada de la majoria de diputats del PNB i de CiU en la votació sobre la Lofca, es consquència, sobretot, de l'errada dels portantveus , i encara més, de la manera en que va conduir el debat el senyor Bono, aturat-lo, canviant l'ordre de les votacions, etc, etc., de manera saitinesca.

Es evident que CiU han estat sempre contra la Lofca, desde que va neixer , ara va 27 anys, a tot arreu.

I qui no ho vulgui reconèixer es que o es un sectari o li falta part del cervell, la part que processa informació, no ressentiment.

Cordialment,
Andreu

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...