divendres, 18 de desembre de 2009

Et necessitem

Entrevista amb Josep Lluís Mateo al TBO.

Mateo "encapçala el Barcelona Institute of Architecture (BIArch), que aspira a ser un centre de referència mundial en atracció i producció d’intel·ligència. El necessitem, assegura."

Segur que sí. Necessitem molta intel·ligència, sobretot els independentistes. I el país en general, si és veritat que, com més va, hi ha més secessionistes i, donques, provincians i medievals.

L’última pregunta de l’entrevista:

–¿S’imagina l’arquitectura d’una Catalunya independent?
–És difícil imaginar una Catalunya interessant que no sigui cosmopolita i poliglota, i quan dic poliglota no em refereixo al català, sinó a l’anglès, com a mínim. Si el nou model és tornar al terruño i a les essències medievals, em temo que Catalunya tindria poc futur.

7 comentaris:

Marià Cerqueda ha dit...

Hi estic molt d'acord. Aquest senyor no solament fa edificis si no que, sembla, mobla bé el que te dins el cap.

Anònim ha dit...

Vols dir que has interpretat a aquest multi culti sociata?
El que traspúa aquest comentari és pur racisme i prejudici, assumeix que independentisme vol dir tornar a les "essencies medievals i el terrunyo"

reflexions en català ha dit...

Marià,

Sí que està ben moblat, sí. Hehe.


Anònim,

El que no has interpretat tu és el meu sarcasme, però això potser és culpa meva, que no em en sé prou. No ho sé. Precisament el que volia dir d'aquest sociata és el que tu expliques. Salut.

marc

Anònim ha dit...

Llibertat de vot, convergents. Hipòcrites

Anònim ha dit...

Marc, jo sí que t'havia 'pillat'.
El comentari anava per en Marià, que m'ha semblat que anava en serio i no havia entès res.
r

Jaume ha dit...

El terruño i les essències medievals catalanes són poc cosmopolites, en canvi el terruño i les essències medievals castellanes (i andaluses, olé) sí que ho són moooolt i de txupiguais

Marià Cerqueda ha dit...

ostras, ho sento

Val a dir que la pregunta ja és tendenciosa, ¿l'arquitectura de la Catalunya independent? no m'imagino demanar a un Txec, al voltant de l'arquitectura de la Txèquia independent!

Per altra banda, la resposta amaga un altra trampa. Políglota i no nomès en català. Cal pensar que, si som políglotes, per a molts de nosaltres, la que és la segona llengua és el castellà. (i desprès l'anglès es clar)

Val a dir que, malauradament, aquests "mobles" son molt més habituals del que sembla.

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...