dijous, 10 de desembre de 2009

Som culpa vostra, Convergència


Jo sóc com el Carretero: abans Convergència que els sociates. Sí, sense Convergència no hi haurà independència. D’acord, molt bé. Però ja fa massa dies que tinc la mosca al nas i per més crits a la unitat dels sobiranistes, per més proclames a favor de la fraternitat sobiranista (que prendrem maaal!!!), no em puc estar de criticar-vos, convergents. Fa dies que feu el numeret d’una manera espectacular, senzillament perquè els esdeveniments us superen, i avui toca desfogar-se.

Primer va ser el concert econòmic. Home, que això ho digui algú de la talla del Puigcercós, que a més ja no sap d'on bufa el vent, s’entén; però el senyor Mas sap perfectament que tota la lluita per aconseguir un finançament just no ha servit de res. Es pensa que Espanya està disposada a anar més lluny? Es pensa que a curt termini podrem suportar un altre episodi tan vergonyós com el del finançament?

Fa poc el Mas va dir que si el TC retalla l’Estatut, s’hauria de tornar a votar en referèndum. Sembla una broma de mal gust, la veritat. A part que anirien a votar quatre gats, si el resultat fos no, llavors què hauríem de fer? Tornar a començar la mateixa comèdia?

Aquest és el problema. Convergència no té cap pla per al país. En té un, però no és de país, és de partit: guanyar les eleccions i gestionar la gàbia. En el terreny personal, el Mas no es pot permetre perdre (sí, perdre) tres vegades seguides. Això pesa molt.

Sembla que ja ho té decidit: res d’aventures, a guanyar amb les armes de la crisi i el desgavell del tripartit. És una opció. En tindrà prou amb això? D'aquí a un any poden passar moltes coses, eh? La seva esperança és que el tripartit no sumi. La meva, que Catalunya sigui lliure (hehe). La meva esperança és que el tripartit no sumi i que Convergència necessiti el suport de Reagupament. Ja sé que és difícil, però potser és l’única manera que aquesta gent desperti del malson autonomista en què tan còmodament estan instal·lats.

El paper que està fent Mas arran de les consultes sobiranistes també és ben galdós. Com que perdríem, oi, senyor Mas, val més quedar-se quiets. Té una enquesta, diu. I l'endemà en surt una altra que el posa una mica en evidència. Per què no promou l'única enquesta vàlida, que és l'urna? (Aquest punt, curiosament, també el defensa el Puigcercós: quan la societat ho demani, ja ho farem, que nosaltres tenim molta feina. I l’editorial conjunt dels diaris; tots dos corrents a defensar la dignitat de Catalunya. I la ILP a favor del referèndum que tots dos van rebutjar al Parlament. Això sí, ara a fer-se la foto i a donar suport a les consultes. Què ens hem begut l’enteniment?)

I encara que la seva enquesta fos la bona, vostè pensa fer res perquè augmentin els partidaris del ? És que no ho tinc gaire clar.

Ahir ja em vaig escalfar quan vaig sentir que l’Oriol Pujol, en un exercici de patriotisme lluny de qualsevol sospita partidista, deia que Reagrupament és preocupant per al nacionalisme en general perquè pot suposar una fragmentació del vot i bla, bla, bla. La cançoneta de sempre. El Pujol, encara que Regrupament pugui esgarrapar més vots a E que a CiU i que això pugui ser fins i tot positiu per a CiU, està preocupat pel nacionalisme en general. Sí, esclar.

El nacionalisme. Quin és el nacionalisme de CiU? El concert econòmic?, l’Estatut?, el dret i les ganes de decidir?, el peix al cove?, esperar que la gent truqui a la porta de CiU per demanar la independència? Reagrupament és independentista i no fragmenta res. L’única opció clarament independentista que hi haurà l’any que ve és la nostra; per tant és lògic i totalment legítim que els ciutadans puguin escollir entre autonomistes i independentistes. Això no es fragmentar, és la possibilitat que els desencisats puguem exercir el nostre dret de triar una opció amb la qual ens sentim representats. I en qualsevol cas, és culpa vostra. Som culpa vostra!

La nostra culpa és voler una opció que vagi més enllà del pragmatisme (autonomisme) de CiU i d’ERC. Nosaltres no defensem l’Estatut, no demanem parides com el concert econòmic ni fem volar coloms sobre encaixos i gradualisme asimètrics.

L'Oriol Pujol va parlar d’amenaça de fragmentació. L’autèntica amenaça per als catalans, per a la salut mental dels catalans, és que vosaltres no sigueu capaços d’estar a l’altura de les circumstàncies, que estigueu per darrere del moviment social que impulsa les consultes sobiranistes, que tingueu por de fer un pas endavant, que sigueu tan rematadament ambigus i porucs. No ens acuseu a nosaltres de fragmentar. Si voleu que pleguem, assumiu la llibertat nacional com a objectiu prioritari. Digueu ben clar que treballareu en aquesta direcció i llavors Reagrupament es dissoldrà.

10 comentaris:

Manel des de l'Exili ha dit...

Excel.lent!!
Un dels millors articles que he vist darrerament que resumeix perfectament la situació a la "Casa Gran dels cagadubtes" .
Endavant les Atxes!!

Nota: Només una info que referma la teva execl.lent exposició dels fets: En Mas va prometre fa 1 any que si no guanyava la Generalitat, plegaria de la politica.

Joan Arnera ha dit...

Està bé això que dius que CiU no té cap pla per al país i només un per al partit. Hi estic d'acord. La perspectiva de CiU és guanyar les eleccions. Com sigui.

CiU vol Guanyar i tornar a empantanar-ho tot.

I nosaltres volem la gran onada!

GOS GÀNGUIL ha dit...

Tota la vida Ciu ha estat una gran màquina electoral de recollir vots de tot arreu. Em sap greu per la gent que està allà dins intentant fer el tomb, però veig molt complicat que se´n puguin sortir. Tant sols el ritme que marqui la societat els pot fer donar el pas (consultes), i és a més imprescindible que Rcat entri amb força per collar-los al Parlament.
Salut company!!

Noctas ha dit...

Els catalans tindran la independència quan la guanyin sobradament en unes eleccions lliures i democràtiques. De moment i vistos els resultats electorals la independència no és encara una opció que faci trempar gaire als catalans. Què hi farem, Catalunya també és molt espanyola, per bé o per malament, però és molt espanyola, cal tenir-ho en compte això! saludus mestre...

Ferran Porta ha dit...

CiU acabarà en un frenopàtic; o es divorcien i CDC es posa les piles (a UDC la dono per perduda), o tots ells acabaran en un frenopàtic, decidin si ser o no ser. Hamlet dixit.

Carnús de Cal Bordoll ha dit...

Excel.lent excel.ent..no hase falta deir nada mas..per cert, pucconfirmar que el que tenia no era la grip A, sinó la E d'españi, que a part de fotre un malt als ossos que ni els turmells del Messi, et fot d'una mala folla que..endavant les atxes!!

josefina ha dit...

Estic mooooolt d'acord amb el que dius, i també en com ho dius.

A mi Convergència m'està desencantant de mala manera. No veig que tinguin gaire clar cap on han de tirar en un moment crucial, fonamental, per al nostre país.

Ara fa una estona he estat xerrant amb un home d'aquí de la Seu, empresari, amb contactes múltiples i diversos, i gens sospitós de ser pro-tripartit, i m'ha dit el mateix: que Convergència no està sabent aprofitar el desastre del tripartit, que no saben ser valents -o no volen, o no poden-, i mentre hi hagi aquesta actitud, amb mi tampoc no comptaran.

Ara és l'hora de ser valents. Una frase que sovint escriu el Sostres i que m'encanta, ho diu a la perfecció: "És temps per als herois i volem les estrelles". Doncs això!

Anònim ha dit...

Som culpa de les direccions de Convergència i Esquerra que s'han mostrat incapaces de tirar endavant una proposta sobiranista potent.

Andreu ha dit...

Quina èpica amb les paraules, caram, retornem als vells temps,que no heu conegut...

El títol es digne del Montilla: sóm culpa vostra, Convergència". Tot el que no us agrada, als sociates i a tu Marc, es culpa de Convergencia.

Creus que algú s'ho pren seriosament, això? No. Ningú.

Ara es critica que CiU vulgui toornar a guanyar les eleccions
(les ha gunayat totes ja, nom es cap novetat), pero s'amaga que totes les opcions hi van per a guanyar-les, com el mateix Carretero va indicar , la majoria absoluta per a Rcat. Es un pecat voler guanyar les eleccions?

Si es Convergència, sí.
Ai, las. Perdona, Marc, que no ho recordava.

Es ben curiós aquest obsés món anti convergent. No, no sóm anti, es que no fan el que haurien de fer.

Ah, des de fora s'ha de marcar el que fan uns? Això seria dret a no decidir; seria sucursalisme, sap, i CDC no es sucursalista ni ho serà mai. I farà el que els seus òrgans, democraticament elegits en congressos democràtics, (i no s'han produit escissions, recorden, senyores i senyors...) acordin...i l'electorat sancionarà, com sempre.

Perquè el pais es també, i tant, la seva gent i els conciutadans.

Que segueixi l'èpica sobre el paper en blanc o sobre el teclat.

Que d'altri ja aniran fent la feina, com fa 35 anys que fan.

I l'electorat ho troba bé, si més no sempre els ha fet guanyar, als 80, als 90, als 2000, i segurament també als 2010.

Perqué té la culpa de tot, es clar. Ja ho van dir en Montilla, en Pasqual, en Nadal, l'Obiols, en RAvento, en Narcís-X, etc., etc.
Si, es clar.....que ho diuen.

Però es més clar que la gent, que el poble, no els hi fa ni puto cas.
En 35 anys.!!

Cordialment,
Andreu

Javier ha dit...

Jo viu a un poble i CIU ha demostrat moltísimes vegades que ho que vol es el poder i governar amb gent de dretes. Simpatitzan molt amb el PP, peró no ho dirán , no. Penso que CIU es un partit decadent com projecte de futur per Catalunya. Si es una desgracia que el PSC governi el país, encara es molt més que ho faci CIU. Qui pensi que está bé que et donin per cul en catalá es molt masoca.

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...