dijous, 17 de juny de 2010

flaixmarcs


1. Si us hi fixeu una mica, veureu que la locució de moda és tot plegat. La sentireu dir al Montilla, a l'home del temps, a la tieta Basté, etc.

2. La meva teoria, formulada abans que Espanya caigués (bonic terme esportiu) contra Suïssa, és que la Caputxeta Roja no pot triomfar mai si renuncia a la seva essència. Si Espanya és el Barça, no té res a fer. Espanya és la fúria, la casta, l'orgull, Juanito i Santillana, a por ellos, passió, dos orejas y el rabo, La Roja. Ara bé: no deixa de ser curiós que els espanyols, de tant en tant, s'atreveixin a aparentar el que no són a la recerca de la glòria perduda. O no.

3. L'Artur Mas diu que els catalans encara no hem madurat prou per desempallegar-nos dels espanyols. Potser té raó, o no. El que em sembla una presa de pèl és fixar com a objectiu el concert econòmic com una mena de pas previ o de caramel substitutori o supositori. No ens llepem el dit i els espanyols abans ens expulsen que no pas deixen de robar-nos. Celebro que el Mas hagi explicat quin és el seu projecte nacional a curt termini, però em sembla que s'equivoca. Si encara no som/estem prou madurs per decidir la nostra sobirania, penso que estem massa podrits per començar una altra batalla que no ens durà enlloc. Més desgast i més frustració. I no crec que a can CiU hagin dissenyat aquesta estratègia del concert perquè fracassi i els catalans acabem madurant d'aquí a quatre anys. No cola gens, cativistes. Aquest rotllo no me l'empasso pas.

4. Mig juny i sembla que estiguem a l'abril. Ja comença a no fer gràcia, tot plegat. He baixat una estona a l'hort. Massa aigua per a les cebes i tot plegat. A veure com collons traiem tanta herbota. El Segre baixa catxondo. Em fan mal els corrons però encara he tingut esma de plegar quatre carreroles per sopar. Happy flowers, això sí.

5. Dilluns se m'acaba el permís de paternitat. No tinc ganes d'anar a treballar, encara que la feina m'agrada. De fet, no tinc ganes de tornar al món.

6. Es veu que el Sandro Rosell no vol que el Camp Nou sigui una de les seus del referèndum independentista de Barcelona. És clar, l'esport i la política no es poden barrejar. No ho fa ningú; ni ara, en ple Mundial; ni ara ni ahir ni demà, quan Espanya té la missió de perseguir l'oficialitat de les seleccions ESPORTIVES catalanes. Comences malament, xato, perquè negar les instal·lacions del Barça per fer una consulta és un atemptat a la democràcia i al tarannà del club. La política i l'esport sempre aniran junts, encara més en països tercermundistes i poc consolidats com Espanya i en països ocupats com el nostre. Però no és el cas: aquí el que es vol fer, més que barrejar, és implicar una de les entitats més importants del país en un exercici de democràcia. Normal. Si no ho vols veure així, és que ets un catalanet acomplexat de pa sucat amb oli. O ets un home Vanguardia.


9 comentaris:

L'home del sac ha dit...

Aquests de ciu cada dia estan pitjor... un diu una cosa, un una altra, un altra fa campanya pel sí, l'altre diu que això no toca, l'altre diu que se sent espanyol...
Ai senyor...

Andreu ha dit...

Benvolgut Marc,

Hi ha coses opinables i , es clar, plenes de matissos.

Però d'altres, la veritat, crec que no.

Em refereixo a aquesta flipada sobre el que vol o no vol Sandro Rosell respecte a la cessió del Nou Camp feta, sense informar a ningu ni a la seva pròpia Junta, pel Jan la setmana electoral.

EN Sandro ho ha dit 4 o vegades publicament: a dos debats televisius abans de les eleccions; en nota oficial de la seva candidatura, i a la roda de premsa multitudinària del dilluns, quan ja era President Electe.

Mes o menys, el seu discurs concret, curt, es clar, ha estat sempre: " Es clar. EL Barça es un club democràtic. I això es per a fer-hi una votació democràtica. Doncs, i tant. Ens,i sempre ens semblarà bé. Quan prenguem posessió, com de moltes coses, mirarem com s'ha pres l'acord i a que s'ha compromés el Club, com es lògic. Però per a una causa democràtica, com es votar, el Barça, que es un club democràtic, i catalanista,hi col.laborarà. Em sembla bé. Normal. "

Això totes les vegades que n'ha parlat, davant càmeres.

I d'on treus el "sembla que no..".
Fets front paraules i rumors.
No em vull creure que els residus sorianistesanglistes hooligans (una mica, ha ha, decebuts pel castig pallisaire que els hi van donar els socis i socies) segueixin infestant de troles i rumorologis falses tal com van fer durant la precampanya i la campanya, fent joc rut, i que tu t'ho hagis cregut.

Si us plau, repassa les imatges i hemeroteques i veuràs el que es veritat i el que es intoxicació de gent poc civica i gens democràtica al respecte.

Cordialment,
ANdreu

Noctas ha dit...

Boooons aquest flaixos. Tot plegat..és cert no hi havia caigut. I sí, la Sandra comença molto contenta! Si el segre baixa catxondo llavors em callo:) saludus!

Joan ha dit...

Crec que aquest discurs de CiU de que el proper pas és el concert econòmic és per dir alguna cosa abans de les eleccions. Ja que sembla que han decidit (per no “espantar votants”) no dir res sobre la independència, alguna cosa han de dir i que a més coincideix amb el que diu Esquerra. A CiU sabent que això del concert és impossible d’aconseguir i no crec que inicien una batalla que saben que perdran. Per tant, a la propera legislatura o aniran “per alguna cosa més” o es quedaran igual. Però si decideixen pel segon (que tot podria ser) es trobaran amb una Generalitat i un País totalment escanyat i sense possibilitats d’avançar i fer coses. Un govern de “gestió” com ho es el tripartit. Si decideixen aportar pel segon, la cagaran, perquè com va dir aquell “es l’economia estúpid”.

marc ha dit...

Home del Sac,

Bé, almenys ja han ensenyat les seves cartes. Ara, dubto molt que amb això del concert econòmic convencin gaire gent.


Andreu,

Ho vaig llegir ahir en un diari espanyol. Potser m'he precipitat. Ja ho veurem. Si la cago, rectificaré. De tota manera, sempre hem de ser nosaltres els que hem de deixar molt clar que no barrejarem política i futbol; ens ho fan dir els que més barreja fan.


Noctas,

Arribarà el dia en què pel Segre hi baixarà tot Andorra. El 1982 ja va passar una mica.


Joan,

D'acord, però potser ho provaran amb el Rajoy, que els dirà que no, evidentment. Això podria ser positiu per demostrar que no hi ha cap sortida en el marc legal actual; però, com ja he dit, penso que aquesta no és pas l'estratègia de CiU. Als que encara creuen en un encaix digne a Espanya ho tenen magre per aportar arguments.

Esteve ha dit...

Ets un bon reflexionador. Bons flaixos, sí senyor.
1r. Felicitats per la Maria.
2n. CiU engatussarà força gent: la pela és la pela, diuen els nouvinguts dels anys 60. El mèrit de CiU pot ser ficar-se a la butxaca aquesta gent.
3r. És cert que en Sandro no traspua catalanitat, però sí que ha repetit públicament que mantindrà la cessió de l'estadi per a la consulta. Amb això l'Andreu té raó.
I 4t. Que el Segre baixi catxondo en el fons és una gran notícia, no?

reflexions en català ha dit...

Esteve,

1. Gràcies. La Maria és un bon element, en sentit literal i figurat.

2. CiU té l'avantatge que és l'únic partit una mica seriós, i això, a hores d'ara, és molt important.

3. Doncs ja rectificaré. I m'informaré millor, perquè això ho vaig llegir ahir.

4. Sí, és una bona notícia, sempre que pari de ploure. Fa un goig que animore.

Salut

Salvador ha dit...

En comptes de carreroles acabaràs plegant formatges a la vora del Segre.

reflexions en català ha dit...

Salvador,

No seria la primera vegada. Jo no hi era, però la Josefina bé que va veure baixar formatges i paraigües, el 1982.

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...