dimarts, 12 d’abril de 2011

La divisió la tindreu vosaltres, Quico

Els de CiU sou uns catxondos. El moment més oportú per donar la Creu de Sant Jordi al botifarrafler de l’any perquè em dóna la gana.

Espero que la Josefina faci un apunt ben bonic sobre el paper galdós de CiU al nostre municipi, on la casa gran de l'ambigüitat dóna suport a una candidatura encapçalada per un personatge a qui no m’atreveixo a qualificar, perquè em fa mandra haver d’anar al jusgat per injúries i calúmnies i tot això. Oi que s’entén, compatriotes de CiU a l’Alt Urgell i còmplices d’arreu? No us caurà la cara de vergonya, però almenys espero que tingueu cura a l’hora de fer segons quins discursets de democràcia, compromís amb la ciutadania i tal.

Tornem a l’àmbit regional. Ja només em faltava sentir l’aprenent d’Artur Mas, Quico Homs, el gran sobiranista, dient que la independència “dividiria per la meitat la societat catalana”. Que això ho digui el portaveu de Pedrables Centredreta, o els sociates, o els peperos, o els ciutadanos, és normal, perquè no tenen cap argument sòlid i només s’aferren al sentimentalisme (curiosament, fa deu anys tot era al revés: els independentistes érem els pobrets dels sentiments). M’agradaria saber què collons vol dir que la independència dividiria els catalans. No sentireu cap antidivisionista que ho expliqui amb una mica de claredat i coherència. Deixen anar aquesta ximpleria i apa, que fa baixada.

Va, Quico, explica’ns en què consistirà aquesta divisió. I explica’ns també per què ara no n’hi ha, de divisió, si és veritat que hi ha un bàndol unionista i un altre d’independentista, amb suports més o menys semblants.

El que passa, Quico, és que a CiU teniu por i voleu defugir el debat per pur sectarisme. La vostra secta és una mica diferent de les altres perquè teniu gairebé tants votants unionistes com independentistes; i el vostre objectiu principal, com passava a Catalunya fins fa poc, és mantenir la casa encara que no hi hagi hereu. Però no podreu aturar el procés, que a hores d’ara reclama que tothom es posicioni. Teniu por que CiU es divideixi, aquesta és la pura realitat.

Vosaltres intenteu evitar el problema amb susterfugis com el pacte fiscal i el dret de decidir, però ja veieu com surten a la llum les contradiccions, els nervis, la incoherència, etc., a casa vostra.

Feu el vostre camí, però no ens insulteu amb la conya aquesta de la divisió. Una mica de respecte.

6 comentaris:

reflexions en català ha dit...

Quan he llegit el titular pensava que al·ludies al nostre estimat i pesat gos.

Bromes al marge: m'ho poses a web per malparlar de CiU, que en tinc unes ganes grosses-grosses. A escala mes petita, aquesta por a perdre una alcaldia, o por a enfrontar-se a un personatge terbol, es el que els desprestigia als meus ulls. CiU mai mes.

I no poso accents perque no se que nassos li passa al teclat.

j.

reflexions en català ha dit...

Ara, per començar, i davant l'allau de ments inquietes que no volen esperar-se fins al dia 19, hauries de publicar la carta que vas enviar al rei Artur.

O si no ho far´´e jo, hehe.


m.

Andreu ha dit...

Es questio de matemàtiques i totes les enquestes fetes (bones) des de fa anys ho fan palés. Una consulta, vinculant, ara,, (com la que no ha fet mai Escòcia, ni Flandes, per exemple) donaria la victòria en el referèndum als partidaris del no, per una proporció estimada, segons les enquestes darreres, al voltant del 60/40%. Això es, a part de perdre, (20 anys més), una divisió estricta de l'electorat català. Ja està bé vorejar el 40%, però fins que es faci el surpasso, clar, cal seguir intentant augmentar la majoria social de suport.

Es de calaix gran, que la societat catalana està dividida al respecte. Nomes cal saber que el pais el conformen les comarques costaneres, les de muntanya, i les d'interior, i com està distribuida la població catalana, i els molt baixos índex de participacio a les consultes que s'han produit a importants municipis dels voltants barcelonins (Gavá, Cornellà, Terrassa,...), Tarragona, etc. etc.
http://www.elpunt.cat/canals/politica/consulta-independencia/resultats-consulta-independencia.html

La Seu tampoc es que donès per tirar cohets, amb una participacio molt més baixa que a la nostra Can Fanga...

Per definició, bé en Joan Laporta i els de la seva Democràcia Catalna , bé els de l'actual Soli, si són una secta, tal com la defineix el diccionari. Poquets, units en adoració al lideratge, escindits, tancats en si mateixos.

Una majoria ampla de la societat, també per definició, no es mai una secta, que correspon a gropusclees.

Quants més vots assolits habitualment, quants més militants i simpatitzants, quan més trasnversalitat social, cultural, territorial, d'edats, i ideològica més lluny s'està de poder arribar a funcionar com a sectes, deriva que sempre caracteritza un grup tancat, reforçat habitualment per escissons prèvies.

La realitat sempre és més real que els marcs mentals, siguin de qui siguin.

Cordialment,
Andreu

reflexions en català ha dit...

Em fa molta vergonya publicar aquella carta, nen. D'altra banda, crec que no esperare al 19. Total, ja esta tot decidit.

j.

L'home del sac ha dit...

Jo dividit ja ho estic. Em sento totalment dividit d'aquests que diuen que no tenim dret a decidir el nostre futur i de tots aquells que ens volen veure de genolls, humiliats i espoliats!

Miquel ha dit...

Avui estic molt decebut amb els moviments al Parlament. Impagable el tuit de Jordi Basté i els polígrafs.

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...