divendres, 1 d’abril de 2011

PacteUs en recordeu, d'aquesta foto? Quin temps! Me la va fer recordar el Sostres, fa un parell de dies, a la tertúlia que fan al Canal Català. Parlaven de l'atzucac en què ens trobem, de la crisi, la independència, el pacte fiscal i CiU. I llavors, el Sostres i aquell periodista (com es diu?) van arribar a la conclusió que hi havia dues sortides: el fracàs del pacte fiscal (no y punto) o una foto del Mas com aquella del Puigcercós.

Sí, és aquesta. El millor finançament de la història. No fa gràcia, fa rissa.  

I de rissa, també en fan alguns socialistes que fan veure que el govern espanyol i el seus atacs (més retallades, nois, i no et pago el que et dec) no tenen res a veure amb ells, i encara tenen la barra de rajar del govern (el nostre). Això és paranormal.

No m'imagino el Mas fent aquest numeret, però tot està per fer i tot és possible. Una mica de desconfiança, sí, perquè no em genera prou confiança un partit que es pensa que Espanya acceptarà un finançament just. No ho va fer abans ni ho farà ara, amb la crisi que hi ha i amb la pròxima desaparició de les subvencions europees. Tampoc no entenc per què hem d'esperar que hi hagi un nou govern espanyol (que necessiti els vots de CiU, és clar) per negociar el pacte fiscal. ¿Em passo si dic que és una falta de respecte cap als catalans ajornar una necessitat com aquesta? Això del pacte fiscal és com anar al Congreso a queixar-se que no s'hi pot parlar en una altra de les llengües espanyoles. Perdoneu, eh?, i amb tot el respecte, però no us fa vergonya creure en el pacte fiscal?

Senyor Mas, per què no promou un pacte nacional per dir a Madrit que ja n'hi ha prou? Ara. Que ens diguin o no ara.  Per què no ha promogut cap estudi seriós sobre la viabilitat econòmica d'un estat català? Hi ha algú a CiU que treballi en aquest sentit? I si preparéssim un memorial de greuges i l'expliquéssim al món? No ho sé, de teca n'hi ha: El dèficit fiscal de Catalunya és del 9-10% del PIB, uns 16.000-20.000 milions que cada any
se’n van a Espanya i no tornen. Hem de retallar un 10% (també en sanitat) i ens diuen que no n’hi ha prou. Catalunya ocupa el novè lloc en el rànquing de comunitats espanyoles pel que fa a despesa per persona en sanitat.

I ja per acabar, pensar que la independència és urgent no vol dir que siguis un arrauxat o un independentista accelerat. Els que haureu de córrer sou vosaltres, em sembla. Si fóssim honestos, de la mateixa manera que no sou explícits en la qüestió nacional per un suposat tacticisme, també hauríeu de treballar en secret (no fos cas que la massa ho sabés) per l'efecte devastador del no de Madrit al pacte fiscal: l'empobriment massiu del nostre país.


1 comentari:

Anònim ha dit...

UN PACTA AMB QUI?...POTSER AMB LA COLLA DEL CARRER NICARAGUA,QUE VINGA FER LLEIS "SOCIALS" SENSA PARTIDES ECONOMIQUES,NI QUE ELS CATALANS FOSIM TONTOS,AMB UNA ESQUERRA,QUE PER TAL DE SUCAR MELINDRO,VAN FER TOTS EL PAPERS DEL AUCA?AMB LA SOPA DE LLETRES QUE VES A SABER EN QUIN MONT VIUENT....
JUGANT AMB BCN.

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...