divendres, 2 de setembre de 2011

Això s'anima


Amb la conya aquesta de la reforma de la Constitució i l'ultimàtum per desfer la immersió lingüística, ens espera una tardor calenta. (I la tieta Basté surt avui a dir que al seu programa es parlarà menys de política perquè cansa, hehe. No t'ho creus ni tu.)

La corda s'està tensant més ràpidament del que alguns es pensaven. A veure la reacció del nostre president, que s'ho hauria de rumiar molt bé abans de mantenir aquest discurs de les etapes del dret de decidir i el pacte fiscal, no fos cas que acabés caient a les brases. És el que passa quan el teu discurs no diu res, només vaguetats. La realitat és molt tossuda i ens les foten per totes bandes. Tenim el dret de decidir el nostre model lingüístic (avalat pels resultats), tenim el dret de decidir el nostre model financer, la solidaritat amb els veïns, l'estratègia dels nostres ports i aeroports, la immigració, etc. Comencem, doncs, a aplicar-ho i ens deixem d'hòsties i de dodot etapes?

Jo estic francament emocionat i expectant.


m.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

ONDIA TU AMB AN BASTE¡¡¡¡¡DOMCS CAMBIAREM EL DIAL....TENS RAO,AMB NOSALTRES TOTHOM SI VEU EN CORT,. QUIN BALL D'OS....,PERO ENDAVANT QUE N'ESTAT RES,QUE SOM UN POBLE,ENTENIMENTAT,SOLIDARI, PACTISTA
I SOBRETOT VISCA LA GOBERNALIDAD D'ESPANYA¡¡¡¡¡
JUGANT AMB BARCELONA

L'home del sac ha dit...

En aquest país ens la claven sempre fins al fons i ni així reaccionem...

Andreu ha dit...

Us heu adonat, Marc, dels centenars de fracassats profetes que, com sempre, ja havien dit que al final CiU s'afegiria, SEGUR, al Congreso al bloc espanyol PPPSOEPSCPSOEPP en aquesta animalada de la reforma constitucional? Doncs com sempre l'han cagat. Quan s'escriu amb l'estomac revoltat de sempre, no s'encerta mai. I en Duran ha fet una brillant paper, tàctic i comunicatiu. O no?
La realitat.....es el que importa sempre..a totes les guerres, declarades o no.

Cordialment,
Andreu

reflexions en català ha dit...

La veritat és que a mi no em preocupava gens si CiU s'afegiria o no a PP i PSOE. Estic content que l'anmalada s'hagi acabat així, el que passa és que al Duran li hauria agradat sumar-s'hi. Aquest és el problema: que els convergents encara volen canviar Espanya.

M'hauria agradat que el nostre president, ahir, hagués dit que el model lingüístic, de cohesió i de convivència, no es toca. Qua no és el mateix que dir que el defensarem i presentarem un recurs.

Andreu ha dit...

Marc: si tu saps el que pensa en Duran, encara que els fets, repetidament, i publica, demostrin el contrari, apaga i deixem-ho correr. En el joc dels lectors de pensaments mags adivinadors de pensaments jo ni he jugat ni jugo ni jugaré. Això es el que diuen tots els dictadors, de dretes, d'esquerres, xoriços, monarquics, republicans amb drets de successió, etc. Els dictadors sempre afirmen que coneixen el que li convé al poble. Però mai li donen veu lliure al poble ni permeten eleccions lliures. I tots acaben malament.

Fets, fets, com s'ha dit moltes vegades. I endevinar pensaments no es cap fet, es una falsedat, es una boutade segons com perillosa.

Ben cordialment,
Andreu

reflexions en català ha dit...

Andreu,

Tinc molt poders, però el d'endevinar el pensament, encara no.

Em puc equivocar interpretant el que pensen o diuen alguns, però em sembla més que clar que mentre CiU assegura que la via autonomista s'ha acabat, només es preocupa perquè la Constitució deixi marge a les autonomies per regular els eu finançament. Un fracàs més i a plorar.

I no fa pena que hagi de ser el govern espanyol el que digui que la sentència contra la immersió només afceta casos puntuals i que el sistema està avalat pel TC? Que trist. El nostre govern només ha siguit capaç de dir que hi presentarà un recurs i d'amenaçar el PP. Va, home, va.

Ben cordialment,

m.

Andreu ha dit...

Marc:
El teu , literal" " el que passa és que al Duran li hauria agradat sumar-s'hi. Aquest és el problema: que els convergents encara volen canviar Espanya." és fals, de totes totes, en els dos paragrafs.
Serà una especulació teva, sense cap base objectiva que ho demostri. Ni els vots dels compatriotes saps?
I quan a les fonts informatives, el mateix. La consellera de Justicia, la d'Ensenyament, són del govern català, t'agradin o no, i han exercit la seva responsabilitat publicament. Que tu prefereixis llegir al Sr. Cammaño, l'ajudant de ZP per al compromis de l'Estatut, es també una opció teva respectable, però no responsable ni objectiva. Es la meva opinió, i les hores de les declaracions existeixen.
Els llibres clàssic sobre el caràcter català segueixen de plena activitat. Però sortosament en un sistema democràtic el que compta es la decisió del poble quan tria els seus representants, amb paperetes i de manera secreta. I les dades son clarissimes. En democràcia, no es als potets petits on s'hi troba la millor confitura, no, es troba als grans, com a tots els països saxons i europeus civilitzats.
Ben cordialment,
Andreu
PS_ Adeu profetes fracassats. Fins el proper ridícul.

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...