dijous, 15 de setembre de 2011

La bandera política

L’altre dia vaig fer aquesta piulada:

La Camatxa a Intereconomía: "L'estelada és il·legal." Un missatge que va quallant. Al loro.

Arribarà un dia en què no podràs entrar a un camp de futbol amb l’estelada perquè serà il·legal, i ja ens podem imaginar què ens pot passar ara mateix si ens enxampen amb una estelada passat l’Ebre.

Una conseqüència d’aquesta onada, una anècdota que no m’ha deixat de sorprendre, és aquesta notícia: Els campaners de Sant Feliu de Llobregat diuen que el Bisbat els va fer retirar una senyera del campanar per la Diada.

El motiu, segons el portaveu del Bisbat: “La presència de la senyera al campanar de la catedral molestava algunes persones de Sant Feliu.” La bandera catalana “és un símbol polític” i no es pot penjar en “una institució que ha de ser neutral”.

Ja ho veieu. La bandera de Catalunya és política (i l’Església és neutral, hehe). Feia temps que no sentia una bajanada com aquesta. I la bandera del Vaticà? I la dels EUA? I la d’Espanya? També són símbols polítics?

Que els nostres déus ens agafin confessats.

m.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

L'ESGLESIA TORNA A SENTIR ANYOR DEL NACIONAL-CATOLICISME.PREVISIBLE CONSIDERANT "L'AFILICIO" DELS BISBES.
JUGANT AMB BARCELONA

Ferran Porta ha dit...

Fent un petit exercici de parla políticament lletja: quins sants collons!

reflexions en català ha dit...

I el senyor Mas, que jo sàpiga, encara no ha dit res sobre això. Suposo que no es deu pensar que també ha de ser 'neutral'.

m.

Dessmond ha dit...

Sou una mica groguillos. El que deduiu per l'actuació puntual -i ben desgraciada, per cert- d'un determinat bisbe, està fora de lloc. Nacional catolicisme? Apa! Silenci presidencial... Mare de Déu! Quina forma tan esbiaixada de llegir la informació!

Noctas ha dit...

Ohhh em commou el Dessmond xerrant de groguillos. Ell que fabricà aquela caqueta de pàgina nomenada Absolut i que ens pretenia vendre una ciu independentista. Mare de deu, allò si que va ser groguisme en tota regla!

Dessmond ha dit...

Noctas,
Tens dificultats de lectura comprensiva. Ho dic pel que dius ara i ho dic pel que t'he vist dir per altres bandes. O és això, o el ressentiment et fa perdre el món de vista a les primeres de canvi.
I no sé perquè ets tu qui contesta el meu comentari...
PS: Veig que això d'una CiU independentista et treu la son. Doncs espera't, que encara no ha començat el festival!

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...