dimarts, 6 de setembre de 2011

Peti qui peti

Això és el que volia sentir el primer dia, però és igual. Si el nostre govern es compromet a mantenir la immersió "peti qui peti", és l'hora de demostrar que som valents, tots, encara que tinguem por. No penso que siguin capaços de treure els tancs, però la pressió serà molt forta i caldrà coratge.

Tots a l'una amb el nostre govern, que segur que no ens defraudarà, oi que no?

Si veuen que ens unim, s'acolloniran o almenys ens respectaran, i com a mínim hauran aconseguit el que nosaltres sols no som capaços de fer: defensar els nostres interessos per damunt de partidismes i tacticismes.

Ja ho he dit abans: Els ha de quedar clar que no renunciarem a la immersió perquè és la voluntat del poble català. La legitimitat democràtica està per damunt de la legalitat establerta (i imposada). És així de senzill i em sembla que no calen més arguments. Això, que no és res més que el dret de decidir, hauria de servir per a tot (Estatut), però si comencem per aquí ja haurem fet prou, de moment i per entrenar-nos amb vista al dia que haurem de decidir si ens creiem el dret de decidir i l'apliquem sense manies.

I moltes gràcies a tots els pallassets colonitzadors que tant col·laboren a fabricar independentistes. Avui ja en som molts més. Que rucs que sou!


m.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

RUCS?...NO POT SER QUE ESTIGUIN CONVENCUTS QUE CRIDEM MOLT PERO NO FEM RES?...FA UN ANY SEMBLACA "LA CABOSSE" I MIRA...
JUGANT AMB BARCELONA

Núria ha dit...

Aquest regal és per la meva estimada Josefina que tantes hores passem davant la tele escoltant l'Arus i la seva dona Càrdenas. Això pensa el conyadíssim de l'Aruscity. Josefina, jo plego de 8Tv per molt que em fessin riure.

http://www.e-noticies.tv/canales/actualitat/javier-cardenas-contra-la-immersio-linguistica-13364.html

Noctas ha dit...

La legitimitat democràtica està per damunt de la legalitat establerta (i imposada). No és pas imposada, avui ho diu sostres: El pare de la constitució? Roca Junyent. Tens raó, però, que la legitimita democràtica està per sobre de la legalitat establerta. Però noi o els indepes us hi poseu de veritat i deixeu de creure amb Reagrupatis de pa sucat amb oli o aquest país serà regió durant molt temps. Em sap greu ser sempre tan negatiu i més encara amb algú tan optimista com tú. Però no em puc mentir i això és el que sento! Perquè els indepes ho feu sempre tan malament? saludu

Xavier Rull ha dit...

A mi s'ha sorprès gratament les declaracions de Carme Chacón i de José Montilla en favor de la immersió lingüística. És de les poquíssimes vegades que veig solidesa en la política; per tant, cal reconèixer-los aquest acte. Altra gent pensa com jo:
http://www.naciodigital.cat/noticia/34913/clar/socialista

reflexions en català ha dit...

No m'estranya que aquest sujetu del Cárdenas digui això. Sempre ha sigut un ressentit.

És veritat. La Constitució no és una imposició, és una nconcessió dels franquistes i l'exèrcit, garant de la unitat no imposada.

I tens raó: L'únic camí és la independència. A CiU no la volen, però no els quedarà cap més remei.

Pel que fa las sociates (i a la llengua), un comentari de l'Enric Vila:

"Després de dos segles de censura reial i de tres més proscrit per llei; després de dues dictadures feixistes i de diversos allaus immigratoris que haurien resultat definitius en qualsevol país i que encara s’intenten utilitzar políticament, la cultura catalana hauria de ser una cosa residual i, en canvi, continua sent l’eix vertebrador del pensament a Catalunya.

On és el misteri? El misteri és la realitat. La realitat és interpretable però fins i tot els ases, quan topen amb un mur, canvien de camí. No el fa rumiar que els socialistes catalans hagin acabat defensant un Estatut on s’estableix el deure de saber el català després de passar-se anys fent el mateix discurs de la llibertat i l’exclusió que fa vostè? Senyor meu, el català no és només una riquesa per Catalunya, és la base de la seva riquesa i del seu progrés, igual que el castellà ho és per a la resta d’Espanya. Pel mateix motiu que la Constitució espanyola estableix el deure de saber castellà, a Catalunya hem establert el deure de saber català. Si la seva llibertat com espanyol és que jo sàpiga castellà, la meva llibertat com a català passa pel fet que vostè no vingui a Catalunya sense aprendre el meu idioma."

reflexions en català ha dit...

El Pujol també pensa que ja comença a ser hora de preparar-nos per a la "batalla":

http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2011/09/pujol_crida_a_preparar-se_per_a_una_batalla_contra_espanya_73384.php

reflexions en català ha dit...

Jo ara ja no hi estic enganxada, Núria. Han fet unes vacacions tan llargues que ara que han tornat a mi ja m'havia passat l'"enamorament".

j.

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...