divendres, 22 de febrer de 2013

Ple extraordinari de Ribera d'Urgellet

Aquest divendres hem tingut ple extraordinari perquè calia aprovar abans de dimecres les obres que es presenten a subvenció del Pla d'Obres i Serveis 2013-2016. He de començar explicant que aquests últims mesos sembla com si un extraterrestre hagi abduït el senyor alcalde i li faci fer coses que no havia fet mai abans, com per exemple explicar-me amb antelació ("consultar-me", en va dir ell) el projecte que vol fer al Pla a través del PUOSC. Crec que es pensa ben seriosament que em fa contenta si veig que em "consulta" les coses (fins i tot pretenia que fos jo la que decidís quina obra incloure al PUOSC!). Si no fos perquè el conec (una mica) pensaria que va de bones, però sé perfectament que no me'n puc fiar ni un pèl, més aviat el contrari. Però bé, avui li he agraït públicament aquesta deferència, perquè de veritat ho agraeixo, i també li he dit que espero que no sigui flor d'un dia i que a partir d'ara es converteixi en un gest habitual. M'ha dit que així serà, ho veurem.

En definitiva, que la llista que proposem al PUOSC 2013-2016 en la línia de subvencions per a inversions de la Generalitat és:
Prioritat 1. Accés al nucli urbà del Pla, eixample i millora. Pressupost: 59.619,06 euros. Honoraris redacció d'aquest projecte: 4.000 euros.
Prioritat 2. Dotació infraestructura bàsica i paviment de carrers del nucli antic d'Arfa. Pressupost: 155.698,12 euros. Honoraris redacció d'aquest projecte: 7.400 euros.
Prioritat 3. Arranjament del magatzem municipal de la Parròquia. Pressupost: 22.368,85 euros.

A la línia de subvencions del programa específic de la Diputació de Lleida:
Prioritat 1. Dotació de serveis d'infraestructura bàsica i paviment carrer Portal d'Adrall. Pressupost: 36.345,07 euros. Honoraris redacció d'aquest projecte: 2.500 euros.

Ho hem aprovat per unanimitat. També hem aprovat amb els set vots a favor un escrit per demanar al govern espanyol que deixi sense efecte els plans que preveuen el tancament del Parador de la Seu durant cinc mesos, i hem tingut un bonic debat al voltant de la no renovació del conveni entre l'ajuntament i el consorci Alt Urgell, Gestió del Medi Ambient (AUGEMA) pel manteniment de la gossera. Jo d'entrada tenia clar votar-hi en contra perquè a dia d'ahir no se sabia què passaria a partir d'ara amb els gossos abandonats als nostres pobles, ja que fins ara s'avisa al refugi i els baixen a recollir i després es passa factura a l'ajuntament. Una factura que es veu que en algun cas ha pujat fins a 400 euros perquè s'hi inclou la visita veterinària, el xip, les vacunes i el que hagi calgut fer-li a la pobra bèstia. Ja fa anys que el nostre alcalde va decidir no pagar la factura fixa de 3.000 euros anuals per la gossera perquè ho troba desproporcionat (vagi per endavant que crec, sense por a equivocar-me gaire, que la majoria dels membres de l'equip de govern no són precisament amants de gossos i animals domèstics), i avui anava responsabilitzant AUGEMA del problema de viabilitat del refugi, fins que li hem hagut de recordar que ell, que aquesta legislatura és també per obra i gràcia de CiU president de la Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet, doncs que ell representa la Mancomunitat dins d'AUGEMA, i és clar, alguna cosa més hi podria fer, allà dins, en comptes de criticar-ho tant des de fora, no?? En la seva línia, vaja... Però continuem: han assegurat que la recollida de gossos abandonats se seguirà fent com fins ara, i ha sortit el típic comentari de per què la gent que no té gos ha de pagar pel manteniment de la gossera, i que el problema dels abandonaments s'acabaria de cop si tothom que vulgui gos hagués de pagar 1.000 euros a l'any per tindre'l. Al final ens hem abstingut perquè, per molt defensora que sóc jo de les pobres bestioles, també puc entendre una mica els arguments que m'han posat a l'altra banda.

Hem votat en contra del projecte de la guixera que Knauf vol fer a Tost i que s'havia d'enviar a la Comissió d'Urbanisme per aconseguir el permís urbanístic, i hem manifestat el nostre recolzament a l'al·legació que hi ha fet Lo Riu Roig. I aquí ha saltat la bomba: tant que hem estat a sobre d'aquest tema des de Lo Riu Roig, i tant que sabíem que la decisió era imminent, resultes que la Ponència Ambiental ja va donar el sí definitiu a la guixera... el 14 de gener!!!!!! No m'ho podia creure! Més d'un mes després, ¿¿com pot ser que encara no ho hagin comunicat oficialment?? ¿¿Què esperen?? Des del començament trobo que fa tanta i tanta pudor, aquest tema... Com algun altre.

Hem votat a favor del conveni entre el Consorci d'Atenció a les Persones de l'Alt Urgell i l'ajuntament en relació a les tasques de col·laboració social com a contraprestació de les subvencions d'urgències socials, perquè es veu que fins ara els enviàvem a fer tasques a la Seu i allà estan saturats. Doncs serà oportú que els casos que tinguem aquí puguin fer les hores que els corresponguin amb la brigada de manteniment.

I finalment hem votat per unanimitat la moció que va presentar el nostre grup de suport a la Declaració de Sobirania del Parlament.

Ara m'he de preparar per la declaració que em toca fer el 5 de març als jutjats, com a testimoni en el procés de la querella que han presentat contra l'alcalde, arquitecte, secretària i resta d'equip de govern, per l'adjudicació de la planta de biomassa d'Adrall.

josefina

Cap comentari:

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...